Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Κληρώνει για το χρέος, «ξημερώνει» νέα μέρα στις σχέσεις Παπανδρέου- Βενιζέλου…









Κληρώνει για το χρέος, «ξημερώνει» νέα μέρα στις σχέσεις Παπανδρέου- Βενιζέλου…

Πήγαν μαζί στη σύνοδο κορυφής, ο Βαγγέλης κράτησε το μέτωπο όσο ο Γιώργος ενημέρωνε τα μετόπισθεν. Μόλις ο πρωθυπουργός επέστρεψε στις Βρυξέλλες χθες έσπευσε στο σημείο που τον περίμενε ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών.

Αν δεν ήταν το κρίσιμο θέμα του χρέους, τα νέα επεισόδια στη σχέση ΓΑΠ και ΜΠΕΝΙ θα κυριαρχούσαν στον Τύπο. Το Newpost.gr έχει όμως τη ψυχραιμία να βλέπει πίσω από τα γεγονότα και να μην παρασύρεται από την κυρίαρχη εικόνα.

  • Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ξεκίνησε να χτίζει τις διαφωνίες του με τον Γιώργο Παπανδρέου. Η επισήμανσή του πως το πολιτικά ορθό είναι να ψηφιστεί η δανειακή σύμβαση με 180 βουλευτές ήταν το πρώτο βήμα. Γιατί, όλα δείχνουν πως ο Γιώργος Παπανδρέου θα κάνει το… πολιτικά λάθος, σύμφωνα με τον στενότερο συνεργάτη του, τους τελευταίους μήνες.
  • Και το Μέγαρο Μαξίμου, όμως, δεν πάει πίσω. Όταν δέχονται ερωτήσεις για το τι θα γίνει με τις συντάξεις παραπέμπουν στον… Ευάγγελο Βενιζέλο. Για να τον βάλουν και αυτόν στην εικόνα της κρίσης και της φτώχειας.


Παρολαυτά, Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ακόμη μαζί. Η συμφωνία ή το ναυάγιο στη σημερινή κρίσιμη σύνοδο κορυφής θα κρίνει και τη δική τους επόμενη μέρα. Και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, καθώς στο κυβερνών κόμμα είναι πολλοί όσοι προβλέπουν διάσπαση ή και διασπάσεις…

ΤΟ ΓΑΝΤΥ

http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: