Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Επαφές του ΣΥΡΙΖΑ με στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ

Προσεγγίζουν τους διαφωνούντες

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Επαφές με δυνάμεις που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ πραγματοποιούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της πολιτικής συμμαχιών που έχει εγκαινιάσει από τις αρχές του φθινοπώρου ο Αλέξης Τσίπρας.

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπειών του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τον Κώστα Αθανασίου, τον Δημήτρη Βίτσα και τον Αλέκο Φλαμπουράρη και της Συντονιστικής Επιτροπής του «Νέου Αγωνιστή», δυνάμεων που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και έχουν διαφοροποιηθεί από το κυβερνών κόμμα λόγω του Μνημονίου, αποτελούμενη από τους Βασίλη Ασημακόπουλο, Νίνα Κασιμάτη και Γιάννη Χατζηαντωνίου.

Οι δύο αντιπροσωπείες συμφώνησαν να συνεχίσουν το διάλογο μεταξύ τους «καθώς και με τις άλλες αντιμνημονιακές - αντινεοφιλελεύθερες δυνάμεις για την κοινή δράση στα κοινωνικά και μαζικά κινήματα και την πολιτική υπεράσπιση των λαϊκών αγώνων».

Συζητήθηκε επίσης «η ανάγκη συγκεκριμένου διαλόγου για τη διαμόρφωση ενός πλατιού αντιμνημονιακού-αντινεοφιλελεύθερου μετώπου, με σκοπό την πολιτική εκπροσώπηση των λαϊκών τάξεων και τη διατύπωση μιας εναλλακτικής πρότασης εξουσίας».

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Πέμπτης στο Αγρίνιο ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής, που διαγράφηκε από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ μετά την καταψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος θα χαιρετίσει σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο, στην οποία κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Η εκδήλωση αυτή αποτελεί προφανώς το σημείο εκκίνησης μιας συνεργασίας που αναμένεται να επισημοποιηθεί με την πάροδο του χρόνου.

Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τον πρόεδρο της ΚΟ Αλέξη Τσίπρα, τον συντονιστή της ΕΓ Κώστα Αθανασίου και το μέλος της Γραμματείας Γιάννη Θεωνά με αντιπροσωπεία της «Κοινωνικής Αριστεράς», αποτελούμενη από τους Αντώνη Κοτσακά, Γιώργο Ραυτόπουλο, Σπύρο Κώτσια και Γιάννη Γκόβα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσίπρας έχει συναντηθεί επίσης με την ανεξάρτητη βουλευτή Σοφία Σακοράφα, ενώ διατηρεί επαφές και με άλλα στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: