Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

«Όχι» στη συμφωνία της Συνόδου, «όχι» και στην πολιτική ηγεσία λένε οι πολίτες

Δημοσκόπηση-σοκ στο Βήμα

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Αρνητικά αξιολογεί η κοινή γνώμη τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από αποκαλυπτική δημοσκόπηση της Κάπα Research, για λογαριασμό του Βήματος της Κυριακής την επόμενη της Συνόδου.

Η πλειοψηφία του δείγματος της έρευνας (58,9%) αξιολογεί αρνητικά τις αποφάσεις για το κούρεμα του χρέους και το νέο δάνειο, εκτιμώντας ότι το «αντάλλαγμα» που θα κληθούν να καταβάλλουν οι Έλληνες θα είναι πολύ ακριβό και μάλιστα χωρίς εγγυημένα αποτελέσματα, αλλά εξακολουθεί επίσης να απορρίπτει σενάρια εξόδου από το ευρώ.

Εξαιρετικά ενδιαφέροντα συμπεράσματα προκύπτουν και για τα πολιτικά κόμματα με τους πολίτες να ζητούν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, αλλά να παρουσιάζουν έντονες αντιφάσεις σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα που θα την αποτελούν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι προτείνουν για τη σύνθεσή της πρόσωπα, τα οποία σε άλλη ερώτηση της έρευνας κρίνουν ως ακατάλληλα να κυβερνήσουν!

Σε χαμηλά ποσοστά εξακολουθούν να κινούνται τα μεγάλα κόμματα, με τη ΝΔ όμως να προηγείται πλέον και με οκτώ κόμματα να διεκδικούν την είσοδό τους στη Βουλή.

Ειδικότερα στην δημοσκόπηση για λογαριασμό του Βήματος, οι πολίτες καλούνται να απαντήσουν σε πολύ κρίσιμα ερωτήματα όπως: πώς κρίνουν την εποπτεία από τους εταίρους, αν επιθυμούν δημοψήφισμα πριν τη υιοθέτησή της νέας δανειακής σύμβασης, αλλά και με τι πλειοψηφία θα ήθελαν αυτή να ψηφισθεί από την ελληνική Βουλή.

Ακόμη, απαντούν σε πολιτικά ερωτήματα όπως αν επιθυμούν τη διεξαγωγή εκλογών, τι θα ψήφιζαν αν την επόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές, «βαθμολογούν» πρόσωπα της δημόσιας πολιτικής και οικονομικής ζωής της χώρας, προτείνουν τον καταλληλότερο να ηγηθεί μιας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, αλλά και την σύνθεση αυτής.


Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: