Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Διαπραγματεύονταν επί μήνες το κούρεμα με στρατιά ξένων συμβούλων









Διαπραγματεύονταν επί μήνες το κούρεμα με στρατιά ξένων συμβούλων
Δεν ξέρουμε αν μπορεί να πουλήσει ψυγεία σε Εσκιμώους και άμμο σε Βεδουίνους, αλλά σίγουρα νομίζει πως μιλά σε ιθαγενείς. Παρουσιάζει τη συνέπεια της αποτυχίας επιτυχία και την εύκολη επιλογή πόλεμο! Αναφερόμαστε φυσικά στον Ευάγγελο Βενιζέλο με έμπνευση τα όσα φέρεται να του είπε ο Γιώργος Καρατζαφέρης και τα όσα είπε ο ίδιος για το κούρεμα. Το σχόλιό μας, όμως, πηγαίνει και στους συντάκτες του πρωθυπουργικού διαγγέλματος. Που έβαλαν τον Γιώργο Παπανδρέου να πανηγυρίζει γιατί χρεοκοπήσαμε!

  • Αυτοί δεν ήταν που έβαζαν στο στόμα του πρωθυπουργό της φράση «θα επιστρέψουμε και το τελευταίο ευρώ»; Προφανώς εννοούσαν μείον 50%...

Σε κάθε περίπτωση, το επιχείρημα της κυβέρνησης λιγότερα βάρη για τους έλληνες περισσότερα για τις τράπεζες είναι διάτρητο και αποπροσανατολιστικό. Δεν εξηγούν πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος πως θα αυξηθεί η ρευστότητα στην αγορά όταν οι μισθοί πιέζονται συνεχώς και η ανεργία ανεβαίνει καθημερινά. Οι τράπεζες που θα χάσουν λεφτά πως θα δώσουν δάνεια στους φτωχότερους έλληνες; Και αν δώσουν δάνεια, σε ποιον λέτε να μετακυλήσουν το κόστος των απωλειών τους;

Αφήστε το ενημερωτικό σημείωμα που μοίρασαν για το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων. Μια στρατιά ξένων συμβούλων για να χρεοκοπήσουμε! Ξημερώματα Πέμπτης. Ούτε καν με… «αξιοπρέπεια» εντός ωραρίου. Προφανώς για να πειστούν οι ιθαγενείς ότι οι διαπραγματεύσεις ήταν δύσκολες. Και, επιπλέον, η ομολογία ότι οι διαπραγματεύσεις κράτησαν μήνες.

  • Μα η ελληνική κυβέρνηση δεν ήταν που έλεγε ότι δε συζητά τίποτα άλλο πέραν της 21ης Ιουλίου;

Και ένα τελευταίο ερώτημα: Πόσα πήραν οι Λαγκάρντ και οι ξένοι δικηγόροι;

Για να δούμε βρε παιδί μου αν μας συμφέρει να τους προσλάβουμε και εμείς να μας ρυθμίσουν τα χρέη μας…

ΥΓ. Πραγματικά είναι πολύ στενάχωρο να γράφει κανείς για αυτά στην επέτειο του ΟΧΙ. Και να ακούει τον πρωθυπουργό να ισχυρίζεται πως η Ελλάδα δεν επέλεξε ούτε τότε, ούτε τώρα τον εύκολο δρόμο. Ατυχής η σύνδεση.
Τότε είπαμε όχι στην παράδοση, τώρα είπαμε ναι στη χρεοκοπία και την επιτροπεία της χώρας. Όλα τα άλλα είναι επικοινωνιακά τρυκ και έχουν μικρή αξία. Και ακόμη μικρότερα, κοντά, αδύναμα ποδαράκια.

ΤΟ ΓΑΝΤΥ
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: