Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Σήμερα ο νέος πρωθυπουργός. Βλέπουν εκλογές την 19η Φεβρουαρίου. ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Κρίσιμη και η σημερινή ημέρα καθώς σύμφωνα με τη χτεσινή ανακοίνωση της προεδρίας θα γίνει γνωστό το όνομα του νέου πρωθυπουργού της μεταβατικής κυβέρνησης. Η προκαθορισμένη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κ. Παπούλια ματαιώθηκε μετά την άρνηση ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχουν.

Για να μπορείτε να δείτε τα βίντεο που δημοσιεύουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας, χωρίς αυτόματη ανανέωση, μπορείτε να επιλέγετε το Off, στη μπάρα κάτω από τη κεντρική φωτογραφία. Για να συνεχίσετε να ενημερώνεστε λεπτό προς λεπτό αφού δείτε το βίντεο, επιλέγετε ξανά το on

10:12 Απώλειες καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Στο -0,6% και τις 5.491,91 μονάδες ο βρετανικός FTSE 100 στο Λονδίνο, πτώση 1,2% στο άνοιγμα για τον CAC 40 στο Παρίσι στις 3.087,16 μονάδες.

10:08 Στις 13:30 θα συναντηθεί ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

10:00 Σύμφωνα με πληροφορίες η ΝΔ θέλει "υπηρεσιακούς" υπουργούς σε τέσσερα υπουργεία: Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη και κυβερνητικό εκπρόσωπο.

9:55 Η αντιμνημονιακή ρητορική του Σαμαρά "δεν συναινώ στο λάθος" αποδείχτηκε τόσο αξιόπιστη όσο το "λεφτά υπάρχουν" του Παπανδρέου, έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης.

9:48 Διαβάστε το προφίλ του Λ. Παπαδήμου που φιγουράρει ως φαβορί για την πρωθυπουργία.

9:43 Στις 12 Νοεμβρίου εξαντλείται τυπικά η θητεία του Γ. Παπανδρέου ως αρχηγού του ΠΑΣΟΚ καθώς συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την εκλογή του.

9:37 Τα διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Κάνουν λόγο για συμφωνία κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ του Γ. Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να διασφαλιστεί το πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

9:27 "Εξαντλείται η υπομονή μας", δήλωσε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος ζητά άμεση εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.

9:23 Έγινε το πρώτο θετικότατο βήμα, αλλά πρέπει να ακολουθήσουν κι άλλα, δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρεττός.
9:21 Η χώρα μετά την κυβέρνηση συνεργασίας πήρε μια ανάσα, δήλωσε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαππας.

9:11 Σε αρνητικό έδαφος έκλεισε σήμερα ο δείκτης Nikkei. Υποχώρησε κατά 0,4% στις 8.767,09 μονάδες.

9:04 Εάν τελικά αναλάβει τα ηνία της χώρας ο Λ. Παπαδήμος τότε μετά από 22 χρόνια ένας τραπεζίτης θα βρεθεί ξανά στη θέση του πρωθυπουργού καθώς το 1989 ο Ξενοφών Ζολώτας ανέλαβε πρόεδρος της Οικουμενικής Κυβέρνησης.

9:00 Η Goldman Sachs υποστηρίζει ότι η ευρωζώνη μπορεί να διασπαστεί. Χαρακτηρίζει λιγότερο ελκυστική τη παραμονή στο ευρώ.

8:53 "Ο Γ. Καρατζαφέρης δεν είχε καμία επαφή με κανέναν πολιτικούς", δήλωσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Μ. Βορίδης. Εκτίμησε δε ότι πρέπει να γίνει κυβέρνηση εθνικής ενότητας, αλλά σημείωσε ότι αυτό που βλέπει είναι μία συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και όχι μία πολυκομματική διεργασία.

8:47 Νέα επικοινωνία θα έχουν σήμερα οι Γ. Παπανδρέου και Α. Σαμαράς προκειμένου να αποφασίσουν το πρόσωπο του Πρωθυπουργού και τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

8:41 Νέα έκδοση εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας τη Τρίτη 8 Νοεμβρίου. Στόχος η άντληση 2 δισ.

8:38 Συνέντευξη Τύπου για τις πολιτικές εξελίξεις θα παραχωρήσει στις 11.30 π.μ. η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

8:35 Υπέρ ενός "Σχεδίου Μάρσαλ" για την Ελλάδα τάσσεται ο πρόεδρος της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν και απορρίπτει κάθε σενάριο εξόδου από το ευρώ.

8:32 "Οι ενδείξεις δείχνουν Λ. Παπαδήμο", δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3, και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος.

8:30 Ο Λ. Παπαδήμος φέρεται να είναι ο επικρατέστερος για την πρωθυπουργία αλλά όπως όλα δείχνουν το όνομα του νέου πρωθυπουργού θα ανακοινωθεί μαζί με τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

8:23 Τελεσίγραφο μέχρι τις 16:00 σήμερα φέρεται να έχουν δώσει οι Βρυξέλλες στην Ελλάδα για να έχουν καταλήξει σε έναν οδικό χάρτη "που θα οδηγεί στην σταθεροποίηση, την εφαρμογή και την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας σε σχέση με τις υποχρεώσεις που έχει βοηθούμενη στο χώρο του κοινού νομίσματος".

8:18 Με μικρές απώλειες κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια εν μέσω ανησυχιών για τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

8:17 Δείτε τα σημερινά πρωτοσέλιδα και τι γράφει ο Τύπος για τις κρίσιμες μέρες που βιώνει η Ελλάδα.

8:14 Προς επιτάχυνση της μόχλευσης του ΕΤΧΣ το σημερινό Εurogroup. Διαβάστε αναλυτικά.

8:01 Σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, επικρατέστερος για διάδοχος του Γ. Παπανδρέου θεωρείται ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Λουκάς Παπαδήμος.

8:00 Νέες επαφές σήμερα για την επιλογή του νέου πρωθυπουργού.

1:45 Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με καταλληλότερη ημερομηνία εκλογών την 19η Φεβρουαρίου.

Στην αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ μετείχαν οι Βενιζέλος και Σαχινίδης και της ΝΔ οι Σταϊκούρας, Σταμάτης και Λαζαρίδης। Παρόντες ήταν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών κ. Πλασκοβίτης, ο Πρόεδρος του ΣΟΕ κ. Ζανιάς και ο Γενικός Διευθυντής του ΟΔΔΗΧ κ. Χριστοδούλου.

http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: