Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Το τρένο θα σφυρίξει τρεις φορές για τον Βενιζέλο;









Το τρένο θα σφυρίξει τρεις φορές για τον Βενιζέλο;
Η πρώτη φορά ήταν το 2007. Ο Ευ. Βενιζέλος εισέβαλε στο Ζάππειο την βραδιά των εκλογών σαν ελέφαντας σε υαλοπωλείο. Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ έγλυφε τις πληγές του, έθεσε θέμα ηγεσίας- και αργότερα το πλήρωσε. Οι εσωκομματικές εκλογές δεν έγιναν όπως ήθελε ο Βενιζέλος σε μικρό χρονικό διάστημα περίπου δύο εβδομάδων.

Έγιναν σε περίπου 40 μέρες. Από τις 2 Οκτωβρίου, στις 11 Νοεμβρίου. Και ο Γ. Παπανδρέου, όπως τον είχαν διαβεβαιώσει εκείνοι οι οποίοι τον στήριξαν από την πρώτη στιγμή, κέρδισε με μεγάλη άνεση. Τη δεύτερη φορά, τη ζήσαμε αυτές τις μέρες. Η επιθυμία του Ευ. Βενιζέλου και των υποστηρικτών του, ήταν ναι μεν να παραιτηθεί ο Γ. Παπανδρέου, αλλά ο αντικαταστάτης του να εκλεγόταν από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και αυτός να αναλάμβανε τον σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας. Οι χειρισμοί της ΝΔ, αλλά και οι προθέσεις του κ. Παπανδρέου, δεν το επέτρεψαν. Ο Μπένι έμεινε και πάλι… μετεξεταστέος.

Η τρίτη του απόπειρα, αν γίνει, έχει χρονικό ορίζοντα τον Φεβρουάριο. Λίγο πριν τις εκλογές, αν ο Γιώργος θελήσει να ρίξει λευκή πετσέτα ή λίγο μετά, αν (ο Παπανδρέου) παραμείνει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και ηττηθεί. Λέμε «αν γίνει Τρίτη απόπειρα», γιατί ήδη κάποιοι πιστεύουν ότι ο Βενιζέλος σπατάλησε τις δύο ευκαιρίες που είχε και τρίτη, δεν μπορεί να του δοθεί. Ότι πλέον, θα πρέπει να κάνει στην πάντα και να αφήσει αυτούς που δεν έχουν σπαταλήσει το λάδι από το πολιτικό τους καντήλι να προσπαθήσουν. Εμείς θα περιμένουμε για να δούμε αν το τρένο θα σφυρίξει και τρίτη φορά για τον Βενιζέλο…
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: