Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Βild: Ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός της χώρας σε πτώχευση;- Παπαδήμο «βλέπουν» τα διεθνή μέσα









Βild: Ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός της χώρας σε πτώχευση;- Παπαδήμο «βλέπουν» τα διεθνή μέσα
Πρώτο θέμα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης και σήμερα η Ελλάδα, με τα περισσότερα να κάνουν λόγο για ιστορική συμφωνία, σχετικά με τη νέα μεταβατική κυβέρνηση, ενώ το όνομα του Λουκά Παπαδήμου ως νέου πρωθυπουργού «παίζει» σχεδόν παντού.


«Η Ελλάδα σφραγίζει μία ατελή συμφωνία συνεργασίας» είναι ο τίτλος του Reuters. Το πρακτορείο γράφει στο κεντρικό του θέμα ότι ο Γιώργος Παπανδρέου σφράγισε τη συμφωνία με το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με γνώμονα την εξασφάλιση πακέτου διάσωσης, αλλά απομένουν σημεντικές λεπτομέρειες κι ενώ το τελεσίγραφο της Ε.Ε. είναι σε ισχύ.

Tο BBC αναφέρει ότι «oι Έλληνες συμφώνησαν σε κυβέρνηση συνεργασίας». To βρετανικό δίκτυο τονίζει ότι οι ηγέτες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συμφώνησαν να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού με νέο πρωθυπουργό που θα αντικαταστήσει τον «βαλλόμενο Γιώργο Παπανδρέου».

«Ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός της χώρας σε πτώχευση;» διερωτάται η Bild. «Αλλαγή της κυβέρνησης εν μέσω της κρίσης, ο Έλληνας πρωθυπουργός παραιτείται. Τη Δευτέρα νέα κυβέρνηση, εκλογές το συντομότερο», γράφει το πρωτοσέλιδο της γερμανικής εφημερίδας. Η αλλαγή κυβέρνησης και κυρίως το γεγονός πως στη νέα κυβέρνηση δε θα μετέχει ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα, ο Παπανδρέου παραδίδει το γραφείο του», γράφει το Spiegel.

Το όνομα του Λουκά Παπαδήμου αναφέρεται και στο δημοσίευμα των New York Times, που έχουν ως πρώτο θέμα τους τις εξελίξεις και τη συμφωνία για κυβέρνηση συνεργασίας στην Ελλάδα.

«Η Ευρώπη δίνει τελεσίγραφο στην Ελλάδα», γράφει το Sky News.

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρει ότι ο Σαμαράς μετρίασε την εκ βάθρων αντιπολιτευτική του στάση για την απόφαση της Συνόδου των Βρυξελλών, εξαιτίας –μεταξύ άλλων- των πιέσεων που άσκησαν οι Μέρκελ και Σαρκοζί, που απείλησαν με αποκλεισμό της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Ως επικρατέστερος για τη διαδοχή του κ. Παπανδρέου φέρεται τον πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Λουκάς Παπαδήμος.

«Ο Παπανδρέου είχε πει την ημέρα της ψηφοφορίας στην βουλή ότι δεν είναι κολλημένος στην καρέκλα του. Τώρα πράγματι παραιτείται από το αξίωμά του» γράφει η Zeit-online.

Η γαλλική Liberation τονίζει ότι αποστολή της νέας κυβέρνησης είναι να διώξει το φάντασμα της χρεοκοπίας και της εξόδου από την ευρωζώνη που πλανάται πάνω από τη χώρα.
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: