Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Καρατζαφέρης: Στηρίζω τη νέα κυβέρνηση με τρείς όρους









Καρατζαφέρης: Στηρίζω τη νέα κυβέρνηση με τρείς όρους
Τρεις βασικές προϋποθέσεις έθεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης για να στηρίξει το εγχείρημα του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια με αντικείμενο τις τρέχουσες εξελίξεις, και μετά την συνάντηση, σε δηλώσεις του ανέφερε τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα στηρίξει τη νέα κυβέρνηση, η οποία, κατά τον κ. Καρατζαφέρη, δεν είναι κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας την οποία ζητά ο ίδιος εδώ και 18 μήνες -όπως είπε- αλλά "συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας".

Πάντως "από ολότελα, καλή είναι κι αυτή", πρόσθεσε ο κ. Καρατζαφέρης.

Οι προϋποθέσεις που έθεσε είναι "όχι πλέον μειώσεις μισθών και συντάξεων, όχι παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας, και όχι στο πλιάτσικο το οποίο θα επιχειρηθεί".

Τέλος εμμέσως πλην σαφώς ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κάλεσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να ζητήσει την άρση του νόμου περί ιθαγένειας των μεταναστών. "Είμαι σίγουρος ότι ο ομογάλακτος εταίρος θα ζητήσει άρση του νόμου περί ιθαγένειας των μεταναστών", δήλωσε.

Σε ό,τι αφορά πιθανή συμμετοχή του ΛΑΟΣ στη νέα κυβέρνηση, ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι ο ίδιος είχε ένα ρόλο, να τους φέρει κοντά. "από εδώ και πέρα θα είμαστε θεατές, ακροατές, και παρόντες στις εξελίξεις".

Eρωτώμενος, τέλος, για το εάν θα είναι ο Λουκάς Παπαδήμος ο νέος πρωθυπουργός, όπως υπενόησε ο ίδιος με το λογοπαίγνιο "Habemus Papademum", που χρησιμοποίησε ο ίδιος ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, αρκέστηκε να απαντήσει: "Ίδωμεν"।
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: