Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Εντός του Δεκεμβρίου θα ισχύσει το νέο ωράριο των φαρμακείων

Νέα προθεσμία στους φαρμακοποιούς

(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Νέα προθεσμία, έως τις 30 Νοεμβρίου, αντί της 1ης Νοεμβρίου που είχε ορισθεί αρχικά, έδωσε το υπουργείο Υγείας στους φαρμακοποιούς προκειμένου να δηλώσουν αν θέλουν να συμμετάσχουν στο νέο απελευθερωμένο ωράριο λειτουργίας που θα ισχύσει εντός του Δεκεμβρίου.

Το νέο ωράριο προβλέπει ότι Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο τα φαρμακεία θα μπορούν να μένουν ανοιχτά από τις 8 το πρωί έως τις 11 το βράδυ ή από τις 8 το πρωί έως τις 8 το επόμενο πρωί, με τρίωρο διάλειμμα 2 με 5 το απόγευμα.

Η εφαρμογή του νέου ωραρίου δεν είναι υποχρεωτική. Όσοι φαρμακοποιοί θελήσουν να συμμετάσχουν, μπορούν να επιλέξουν από μία έως και τις τρεις παραπάνω ημέρες για να εφαρμόσουν το νέο ωράριο.

Στην περίπτωση που φαρμακοποιοί δηλώσουν ότι θα το εφαρμόσουν, θα πρέπει να το τηρήσουν, αλλιώς απειλούνται με προσωρινή αφαίρεση άδειας και πειθαρχικές ποινές.

Οι διευκρινίσεις για το νέο ωράριο των φαρμακείων δόθηκαν σε σύσκεψη του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου με τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος, είπε πως έως σήμερα μόνο 40 φαρμακεία έχουν δηλώσει πως επιθυμούν να ενταχθούν στο νέο ωράριο.

Δήλωσε ωστόσο, ότι προτίθεται να ξεκινήσει εκ νέου τη διαδικασία, ώστε να συνταχθεί νέος κατάλογος που θα υποβληθεί προς έγκριση στην περιφέρεια Αττικής.

Ο κ. Λουράντος έκανε λόγο για πλήρη αναρχία στα ωράρια που ισχύουν σήμερα σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

* Μετά το τέλος της συνάντησης, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής σε δηλώσεις του άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι φαρμακοποιοί να προχωρήσουν σε αναστολή της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση, λέγοντας ότι ο κλάδος δοκιμάζεται οικονομικά και δεν μπορεί να χρηματοδοτεί για τόσο μεγάλα διαστήματα τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: