Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Παπουτσής: «Εκτός τόπου και χρόνου» η συζήτηση για τη διαδοχή


«Εκτός τόπου και χρόνου» χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής τις συζητήσεις για την διάδοχη στο ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι «η χώρα βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη θέση και ότι αυτή η συζήτηση δεν έχει κανένα νόημα και ότι λειτουργεί υπονομευτικά στην εθνική προσπάθεια η οποία γίνεται».

«Εγώ δεν θα συμμετάσχω κατ’ ουδένα λόγο και με κανένα τρόπο σε μια τέτοια συζήτηση η οποία γίνεται εκτός τόπου και χρόνου, κυριολεκτικά. Σε μια περίοδο εθνικής προσπάθειας, όπου χρειάζεται η μεγαλύτερη δυνατή ενότητα στον βασικό κορμό υποστήριξης της κυβέρνησης Παπαδήμου, δηλαδή στο ΠΑΣΟΚ, και από την άλλη πλευρά η μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα των στελεχών του, είτε συμμετέχουν στην κυβέρνηση είτε όχι», τόνισε ο υπουργός.

Ο κ. Παπουτσής στην συνέντευξη Τύπου δήλωσε την υποστήριξη του στον Γιώργο Παπανδρέου χαρακτηρίζοντας τον «Εθνικό κεφάλαιο» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εγώ υποστηρίζω τον Γιώργο Παπανδρέου, την πολιτική του παρουσία στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και από αυτή τη θέση την εξαιρετικά σημαντική συμβολή του στην εθνική προσπάθεια για τη διάσωση της χώρας.

Επισήμανε ότι θεωρεί τη συζήτηση για την διάδοχη εξαιρετικά ανεύθυνη και πρόσθεσε ότι "οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, όποτε και αν ανοίξουν, θα είναι διαφορετικές στην περίπτωση που η χώρα έχει κερδίσει τη μεγάλη εθνική προσπάθεια κι έχει διασωθεί και θα είναι διαφορετικές στην περίπτωση που η χώρα έχει πτωχεύσει κι έχει οριστικά χρεοκοπήσει"

Για τις προοπτικές της χώρας ο κ Παπουτσής απάντησε ότι " η Ελλάδα θα διασωθεί εφ' όσον διασωθεί η Ευρώπη. Και εφ' όσον η Ελλάδα σ’ αυτό το πλαίσιο συνεχίσει να υλοποιεί το πρόγραμμα για το οποίο έχουμε δεσμευτεί."

Στη συνέντευξη τύπου αναφέρθηκε εκτενώς στην λειτουργία και στους στόχους της νέας υπηρεσίας της Οικονομικής Αστυνομίας και για τις πρόσφατες συλλήψεις είπε ότι «αυτή η διαδικασία η οποία ξεκινάει, ας κινητοποιήσει τους πάντες και ας πάνε πιο γρήγορα, προκειμένου να πληρώσουν τα χρέη τους και να εξοφλήσουν τα χρέη τους προς το Δημόσιο»।

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: