Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Φρένο στις πλασματικές εφημερίες επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Υγείας

Οδηγίες Λοβέρδου προς διοικητές

(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Πιο αυστηροί με τις πλασματικές εφημερίες θα πρέπει να είναι στο εξής οι διοικητές των νοσοκομείων της χώρας, όπως τους ζήτησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος τους τόνισε ότι θα πρέπει να περιοριστεί άμεσα το φαινόμενο των πλασματικών εφημεριών.

Εξάλλου, ο κ. Λοβέρδος ενημέρωσε τους διοικητές ότι υπάρχουν τα χρήματα και θα μπορούν μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου να αποπληρώσουν τους προμηθευτές, για όλες τις οφειλές που αφορούν το έτος 2010.

Αναφερόμενος στις νέες μονάδες του ΟΚΑΝΑ που έχουν αρχίσει να λειτουργούν και σε νοσοκομεία της Αθήνας, εκτίμησε ότι και στην πρωτεύουσα, μέχρι το τέλος του χρόνου, η λίστα αναμονής για τους εξαρτημένους χρήστες που θα ζητήσουν βοήθεια, θα έχει μειωθεί στον ένα μήνα -από επτά χρόνια που ήταν μέχρι σήμερα- ενώ αναφερόμενος στη Θεσσαλονίκη είπε ότι εκεί ο χρόνος αναμονής έχει ήδη μειωθεί στις 20 ημέρες.

Από την πλευρά του ο γγ του υπουργείου Υγείας Ν.Πολύζος, είπε ότι θα πρέπει να συνεργαστούν όλοι μαζί ώστε η ηλεκτρονική κάρτα ασθενούς που υπάρχει σήμερα σε 40 νοσοκομεία να «επεκταθεί» σε όλα μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του 2012.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: