Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Επιστολές Παπανδρέου σε ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ

Δύο επιστολές απέστειλε τη Δευτέρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου προς τους Ευρωπαίους εταίρους και τους επικεφαλής της Ε.Ε και του ΔΝΤ. Διαβάστε αναλυτικά το περιεχόμενο των επιστολών

http://cdn.news247.gr/ellada/eidiseis/article1516004.ece/ALTERNATES/w620/gap.jpgΜετά τους Αντώνη Σαμαρά και Γιώργο Καρατζαφέρη, και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, απέστειλε επιστολές προς τους Ευρωπαίους πιστωτές, εκφράζοντας μεταξύ άλλων τη στήριξή του στη κυβέρνηση Παπαδήμου. Έτσι, κλείνει ο κύκλος των δεσμεύσεων που ζήτα η Ευρωζώνη, για την αποδέσμευση της 6ης δόσης.

Στην πρώτη επιστολή, η οποία έχει παραλήπτες τους επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Ευρωζώνης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εκφράζει τη δέσμευσή του να στηρίξει τις πολιτικές που έχουν αποφασιστεί.

"Στηρίζουμε πλήρως την σημερινή Κυβέρνηση στην υλοποίηση των καθηκόντων της. Πιστεύουμε ότι η άμεση υλοποίηση του πακέτου αυτού εξυπηρετεί τα μέγιστα το συμφέρον του Ελληνικού λαού και της Ευρωζώνης στο σύνολό της", αναφέρει χαρακτηριστικά τονίζοντας πως "παραμένουμε δεσμευμένοι στην εφαρμογή των πολιτικών του οικονομικού προγράμματος, όπως αυτές έχουν επικαιροποιηθεί".

Τονίζει δε ότι "προσβλέπουμε στη συνεργασία με τους θεσμικούς μας εταίρους, την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ για την προετοιμασία και υλοποίηση του νέου τριετούς προγράμματος για το διάστημα 2012-2014, όπως αποφασίστηκε στις 26-27 Οκτωβρίου".

Η δεύτερη επιστολή απευθύνεται στους ηγέτες των 26 κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Σε αυτή του την επιστολή ο Γ. Παπανδρέου ενημερώνει τους εταίρους για τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει με τα παραπάνω.

"Έκρινα σκόπιμο να απευθυνθώ σε εσάς για να επισημάνω κρίσιμα σημεία καθώς και τα διδάγματα που αποκομίσαμε με βάση την εμπειρία των δυο προηγουμένων ετών. "Δεν το κάνω για ιστορικούς λόγους, αλλά για να επισημάνω πιθανές κινδύνους στο εγγύς μέλλον και οι οποίοι θα μπορούσαν να αποτελέσουν εμπόδιο στην επιτυχία μας, στην Ελλάδα, την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, δίνει εξηγήσεις για το δημοψήφισμα, της αναγκαιότητας του οποίου υπεραμύνεται, ενώ ασκεί δριμύτατη κριτική στο έλλειμμα δημοκρατίας στην Ευρώπη.

Διαβάστε αναλυτικά την πρώτη επιστολή ΕΔΩ και τη δεύτερη ΕΔΩ

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: