Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Στην Εφορία εισόδημα μηδενικό, στην τράπεζα εκατομμύρια

Ξεσκονίζει τραπεζικούς λογαριασμούς Κρητικών το ΣΔΟΕ. Στο στόχαστρο 250 ύποπτοι λογαριασμοί. Εντοπίστηκαν Ηρακλειώτες που δήλωναν μηδενικά εισοδήματα, αλλά στην τράπεζα διαθέτουν εκατ. ευρώ

http://cdn.news247.gr/oikonomia/oikonomika/article1481723.ece/ALTERNATES/w620/businessmen.jpgΣχεδόν 40 εκατομμύρια ευρώ καταθέσεις έχουν εντοπιστεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς 250 Κρητικών, σύμφωνα με στελέχη του ΣΔΟΕ.

Πρόκειται για λογαριασμούς που ξεκινούν ανά περίπτωση από τις 200.000 ευρώ και ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ. Για παράδειγμα αγρότης βρέθηκε να έχει σε τράπεζα περίπου 180.000 ευρώ, όμως δήλωνε μηδενικό εισόδημα.

Σε άλλη περίπτωση Ηρακλειώτη, η απάντηση που ήρθε στο ΣΔΟΕ από μία μόνο τράπεζα τον εμφανίζει ως δικαιούχο ποσού 4,5 εκ. ευρώ, ενώ αναμένονται και οι απαντήσεις από τις υπόλοιπες τράπεζες στις οποίες επίσης διατηρεί λογαριασμούς.

Σύμφωνα με το Διευθυντή του ΣΔΟΕ Κρήτης, Στέλιο Λαντζουράκη, οι λογαριασμοί των 250 ελεγχόμενων Κρητικών ανοίχτηκαν εντός του 2011 και στη φάση αυτή γίνεται πλήρης διασταύρωση των φορολογικών τους στοιχείων με τους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται ασυμμετρία - όπως χαρακτηριστικά ανέφερε - ζητείται η δέσμευση της κίνησης των τραπεζικών λογαριασμών τους και το πάγωμα των περιουσιακών τους στοιχείων μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα της υπόθεσης.

Τους τελευταίους μήνες, μάλιστα, το ΣΔΟΕ Κρήτης έχει δεσμεύσει τους λογαριασμούς περίπου 25 Κρητικών, τα στοιχεία των οποίων ξεσκονίζονται.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΣΔΟΕ ελέγχει την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών για την τελευταία δεκαετία και η έρευνα αυτή - σύμφωνα με στελέχη της υπηρεσίας - αναμένεται να οδηγήσει σε λαβράκια, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις συνδιαλλαγές φαρμακευτικών εταιρειών και γιατρών.

Πέραν από τους γνωστούς επαγγελματικούς κλάδους, δηλαδή γιατρούς, δικηγόρους, λογιστές, μηχανικούς, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, αίσθηση προκαλεί η τοποθέτηση του κ. Λαντζουράκη ότι ελέγχονται και πρόεδροι οργανώσεων.

Κληθείς να διευκρινίσει σε ποιους πρόεδρους αναφέρεται με δεδομένο ότι η μισή Ελλάδα φέρει την ιδιότητα του προέδρου με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, ο διευθυντής του ΣΔΟΕ χαμογέλασε και περιορίστηκε να σχολιάσει με νόημα: "πρόεδροι".

Δεν υπάρχουν σχόλια: