Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Ανένδοτο κατά της ανεύθυνης και επικίνδυνης κυβέρνησης κήρυξε ο Αντώνης Σαμαράς

Ομιλία στην ΚΟ της ΝΔ

O πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μίλησε για επικίνδυνη κυβέρνηση
O πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μίλησε για επικίνδυνη κυβέρνηση (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Το δημοψήφισμα αποτελεί απόδειξη ακραίας ανευθυνότητας και αδιεξόδου της κυβέρνησης, που είναι σε πανικό και πρέπει να φύγει το γρηγορότερο για να σταματήσουν οι ακραίοι τυχοδιωκτισμοί, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, το μεσημέρι της Τετάρτης. Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι το δημοψήφισμα είναι εκβιασμός κι όχι έκφραση του λαού. Κήρυξε, δε, «ανένδοτο αγώνα για να διώξουμε την ανεύθυνη και επικίνδυνη κυβέρνηση» και χαρακτήρισε τις εκλογές λύτρωση για τη χώρα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι το μόνο που δεν εμπιστεύεται είναι τη δημοκρατία και το λαό, γιαυτό φοβάται τις εκλογές. «Δικό μας καθήκον είναι να ανοίξουμε το δρόμο για τις εκλογές. Να ανοιχθούμε στην κοινωνία. Να δείξουμε ότι δεν είμαστε ίδιοι» σημείωσε.

Εξέφρασε την άποψη ότι «το δημοψήφισμα είναι αυτό που προκαλεί την αστάθεια κι όχι οι εκλογές» και τόνισε: «Οι εκλογές είναι λύτρωση για τη χώρα από την ανεύθυνη κι επικίνδυνη κυβέρνηση. Όλοι οι Έλληνες προσβλέπουν σε μας να μην αφήσουμε τον κ. Παπανδρέου να πάρει τη χώρα στο γκρεμό μαζί του».

Ο κ. Σαμαράς περιέγραψε τη ΝΔ ως «εγγυήτρια δύναμη σταθερότητας και ευρωπαϊκής προοπτικής και αξιοπρέπειας» και επισήμανε: «Δεσμεύομαι για πράγματα ταπεινά και για πράγματα μεγάλα. Τα ταπεινά είναι η ανάκαμψη και η κοινωνική συνοχή. Και τα μεγάλα είναι η προστασία του εθνικού συμφέροντος και η εθνική κυριαρχία».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι προχωρά σε τυχοδιωκτισμούς στις πλάτες της Ελλάδας για το προσωπικό του συμφέρον. «Ακόμη και οι υπουργοί του τού λένε να φύγει, κι αυτός αρνείται. Επιτέλους, κ. Παπανδρέου, τι στόχο έχετε; Να μας καταστρέψετε; Εσείς δεν απασχολείται κανέναν πια, τα γεγονότα σας έχουν ξεπεράσει».

Αναφερόμενος στη νέα δανειακή σύμβαση, τόνισε πως είναι στον αέρα, όσο εκκρεμεί το δημοψήφισμα. «Όσο η δανειακή σύμβαση βρίσκεται υπό την αίρεση του δημοψηφίσματος δεν θα "κλείσει", κι όσο δεν "κλείνει" δεν θα μπορεί να τεθεί σε δημοψήφισμα. Ουσιαστικά η ευρωπαϊκή συμφωνία δεν υφίσταται. Πως οι τράπεζες θα δεχθούν το "κούρεμα" ή οι δανειστές να οριστικοποιήσουν τους όρους, αν η Ελλάδα δεν δέχεται τη σύμβαση;»

«Ένα "όχι" στο δημοψήφισμα θα κλονίσει τη θέση μας στην Ευρωζώνη. Σκέφτεται κανείς μέσα σε αυτήν την κυβέρνηση;» είπε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου, λέγοντας πως πρέπει όλοι να κατανοήσουν την αντίδραση του λαού, που μάταια ελπίζει ότι θα έρθει κάτι καλύτερο και βλέπει την Ευρώπη να προτείνει τα πάντα εκτός από την ανάπτυξη. Έκανε, δε, λόγο για διαμαρτυρία του κόσμου κατά του πολιτικού συστήματος και κατά της ταπείνωσης.

«Χωρίς ελπίδα και προοπτική ανάπτυξης, η οργή του δρόμου θα συνοδεύει τα βήματα και των 300 και θα γίνει το μόνιμο και επικίνδυνο χαρακτηριστικό» σημείωσε και πρόσθεσε πως ο κόσμος πρέπει να μάθει ότι απέναντι στον κ. Παπανδρέου υπάρχει μια παράταξη που νοιώθει τα προβλήματα του κόσμου και ζητά την στήριξή του, γιατί μπορεί να προσφέρει έναν άλλο δρόμο.

Ο Αντώνης Σαμαράς παρατήρησε ότι εάν η ΝΔ κερδίζει σε αξιοπιστία αυτήν την ώρα είναι γιατί δεν είπε όχι σε όλα, αλλά είπε όχι στο λάθος σθεναρά και αυτό ο λαός το αναγνωρίζει. Επέμεινε, δε, ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στην πολιτική της κυβέρνησης.

Στόχος της ΝΔ, είπε, είναι η προσπάθεια να πείσει το λαό για τα πλεονεκτήματά της και μετά η προσπάθεια να αλλάξει όλα αυτά που προκαλούν απελπισία στο λαό.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: