Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Συνάντηση Παπανδρέου-Ομπάμα στο περιθώριο της Συνόδου της G20

Mπαράζ επαφών


Ο πρωθυπουργός σε παλαιότερη συνάντησή του με τον Μπαράκ Ομπάμα
Ο πρωθυπουργός σε παλαιότερη συνάντησή του με τον Μπαράκ Ομπάμα (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να έχει ο Γ.Παπανδρέου, o οποίος αναχωρεί για τις Κάννες όπου πραγματοποιείται η Σύνοδοςε της G20.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί κάλεσε στη Σύνοδο τον Γιώργο Παπανδρέου προκειμένου να εξηγήσει το θέμα του δημοψηφίσματος.

Παράλληλα ο κ. Παπανδρέου θα έχει δείπνο εργασίας με τους Μέρκελ και Σαρκοζί, στο οποίο θα δώσουν το «παρών» ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, ο επικεφαλής του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Σημειώνεται ότι στη σχετική ανακοίνωση της Γαλλικής Προεδρίας, αναφέρεται πως ο Νικολά Σαρκοζί θα έχει την Τετάρτη στις Κάννες συνομιλίες «με τις ελληνικές Αρχές», χωρίς να γίνεται ονομαστική αναφορά στον Γ.Παπανδρέου.

Εξαιτίας της παρουσίας του πωρθυπουργού στη Σύνοδο της G20, η προγραμματισμένη ομιλία του στη Βουλή στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης αναβάλλεται για την Πέμπτη.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: