Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Εξηγήσεις στις Κάννες για το δημοψήφισμα









Εξηγήσεις στις Κάννες για το δημοψήφισμα

Σύσκεψη «κορυφής» για την κατάσταση που προκλήθηκε από την ανακοίνωση δημοψηφίσματος για το σχέδιο διάσωσης της ζώνης του ευρώ το οποίο υιοθετήθηκε την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της G20 στις Κάννες, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Στις 18:30 ώρα Ελλάδας αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση του Νικολά Σαρκοζί και της Αγκελα Μέρκελ με τους αξιωματούχούς της ΕΕ και του ΔΝΤ ενώ στις 21.30 θα ακολουθήσει συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία, στην πρώτη σύνοδο «διαβούλευσης» θα μετάσχουν, εκτός από το Γάλλο Πρόεδρο και τη Γερμανίδα Καγκελάριο ο πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα συναντηθούν στις 21.30 με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Λόγω των εξελίξεων, η ομιλία του Πρωθυπουργού στη συζήτηση επί της πρότασης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, η οποία ήταν προγραμματισμένο να γίνει σήμερα, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.


Πηγή: Ναυτεμπορική

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: