Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Ο Ρέππας θα αναλάβει το συμμάζεμα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Αναμένεται σκληρή τοποθέτηση Λοβέρδου για δημοψήφισμα

http://img.protothema.gr/520AE96BE615DBAE2406986EBA5CC101.jpg
Την ανάγκη της πιστής εφαρμογής του «οδικού χάρτη» της κυβέρνησης θα εκφράσει ο κ. Δημήτρης Ρέππας στην σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας που θα σημάνει την έναρξη της συζήτησης της πρότασης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μετά και το έκτακτο ταξίδι του πρωθυπουργού στις Κάννες, την ασθένεια του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και την απουσία του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου στην Κίνα, θα αναλάβει την υπεράσπιση του κυβερνητικού έργου και την υποστήριξη της πρωτοβουλίας του κ. Γιώργου Παπανδρέου να προχωρήσει σε δημοψήφισμα.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος θα μιλήσει γύρω στις 9 το βράδυ και αναμένεται να επαναλάβει τις ισχυρές ενστάσεις του για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος, θα πει ότι αποτελεί «λάθος» και θα εξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν στην συγκεκριμένη στάση.

Στο βήμα της ολομέλειας θα ανέβει και ο υπουργός Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης ο οποίος αναμένεται να δεχθεί σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση για την απόφασή του να προχωρήσει σε αλλαγή των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος που θα πεί ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι το δημοψήφισμα να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα, υπό την προϋπόθεση όμως ότι «θα έχουμε τα βασικά χαρακτηριστικά της δανειακής σύμβασης αποτυπωμένα» ενώ θα ασκήσει κριτική στην ΝΔ.

Να σημειωθεί ότι έως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, όταν και θα ξεκινήσει η ψηφοφορία που θα δείξει αν η κυβέρνηση απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής, θα ακολουθήσουν τέσσερις συνεδριάσεις, δύο την Πέμπτη (πρωινή – απογευματινή) και δύο την Παρασκευή ενώ η ομιλία του πρωθυπουργού και οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών αναμένονται αύριο το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: