Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

CNN: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός μπλοφάρει με το δημοψήφισμα»

Κόλαφος κατά του πρωθυπουργού τα διεθνή ΜΜΕ


http://img.protothema.gr/B2895602223A3689EDBF91E8211A5EC5.jpg
«Ο Έλληνας πρωθυπουργός μπλοφάρει και πιέζει με το δημοψήφισμα την ΕΕ για καλύτερα deal για την Ελλάδα» αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα το CNN.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο, δεν είναι τυχαίο γεγονός ότι η απόφαση για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ήρθε αμέσως μετά την ανακοίνωση της ΕΕ και του ΔΝΤ ότι η Ελλάδα θα λάβει την έκτη δόση και λίγες ημέρες πριν την Σύνοδο των G20 στις Κάννες, «όπου η Ευρώπη θα έδειχνε σε όλο τον κόσμο πως είναι ενωμένη».

«Κάτι άλλο συμβαίνει στο παρασκήνιο», είπε στο Fortune γνωστός διαχειριστής επενδύσεων με πηγές στα κέντρα αποφάσεων της ΕΕ.

«Ο Παπανδρέου πιέζει προφανώς την Ευρώπη για περισσότερα λεφτά», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα για ανακούφιση που μετατράπηκε σε πανικό μιλάει το BBC αναφερόμενο στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και τον αντίκτυπό τους σε ολόκληρη την Ευρωζώνη. Ο αρθρογράφος Mark Lowen ξεκινάει το κείμενο του αναφερόμενος στη μεγάλη ανάσα που πήρε η Ευρώπη μετά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής αλλά και στα λεγόμενα του Έλληνα πρωθυπουργού περί «μίας νέας ημέρας για την Ελλάδα και την Ευρώπη».

Και όμως, συνεχίζει, όλα αυτά ξαφνικά ανετράπησαν έπειτα από την αιφνίδια απόφαση του κ. Παπανδρέου να προχωρήσει σε δημοψήφισμα.

«Και ενώ εκείνος το παρουσιάζει σαν ένδειξη πατριωτισμού, οι περισσότεροι στην Ελλάδα αλλά και παντού στον κόσμο το θεωρούν πράξη λανθασμένης κρίσης» λέει το BBC υπογραμμίζοντας ότι η ανακοίνωση δημιουργεί αίσθηση ανασφάλειας και αστάθειας.

Ο αρθρογράφος συνδέει τα γεγονότα και με την απομάκρυνση των αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων, υπογραμμίζοντας ότι «η κίνηση αυτή ξυπνάει άσχημες μνήμες σε μία χώρα που έζησε επί επτά χρόνια υπό στρατιωτική χούντα».

Αναφέρεται τέλος ότι «η απόφαση του κ. Παπανδρέου είναι ένα εξαιρετικά επικίνδυνο παιχνίδι για έναν ήδη ηττημένο πρωθυπουργό. Ο Γιώργος Παπανδρέου χορεύει πάνω σε ένα ηφαίστειο. Το ερώτημα είναι αν θα μπορούσε αυτό το ηφαίστειο να εκραγεί ακόμα και αυτή την Παρασκευή που θα πραγματοποιηθεί η ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική Βουλή και αν θα μπορούσε το σχέδιο περί δημοψηφίσματος να θέσει τέλος στην εξουσία του κ. Παπανδρέου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: