Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Σε θετικό αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα για το ευρώ προσβλέπει ο πρωθυπουργός

Διεξάγεται στις 4 Δεκεμβρίου



Κάννες, Γαλλία
Την αποφασιστικότητά του να προχωρήσει σε δημοψήφισμα του έδειξε στις δηλώσεις του μετά τη έκτακτη σύνοδο στις Κάννες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας ότι αυτό θα διεξαχτεί άμεσα, πιθανότατα την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι το διακύβευμα του δημοψηφίσματος είναι η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη αλλά δεν θέλησε να προσδιορίσει με σαφήνεια το ερώτημα στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες.

Ο λαός, σημείωσε ο πρωθυπουργός, θέλει να είναι ισχυρός εταίρος στην Ευρωζώνη και αυτό είναι που διακυβεύεται.

Σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το αποτέλεσμα θα είναι θετικό. «Πιστεύω ότι οι Έλληνες είναι ικανοί για σωστές αποφάσεις», υπογράμμισε.

Στις δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης επισήμανε ότι οι αποφάσεις έχουν και ευθύνες και αυτές θα αλλάξουν το μέλλον αυτής και των επόμενων γενεών.

«Είμαστε περήφανοι που είμαστε μέρος της Ευρωζώνης και αυτό έχει πολλά δικαιώματα και υποχρέωσεις», πρόσθεσε ενώ επισήμανε ότι είναι ζωτικής σημασίας «να δείξουμε ότι μπορούμε να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις».

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα ενημερώσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Πρέπει να υπάρξει ευρεία συναίνεση, πρόσθεσε για να επισημαίνει ακόμα ότι αν υπήρχε συναίνεση δεν θα ήταν αναγκαίο ένα δημοψήφισμα.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: