Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Κάννες: «Ναι ή όχι στο ευρώ» το δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου Κοινή συνέντευξη Τύπου από Νικολά Σαρκοζί - Ανγκελα Μέρκελ

http://vstatic.doldigital.net/vimawebstatic/30789B0E0FC3812E0B86EFD818159D1C.jpgΚοινή συνέντευξη Τύπου δίνουν μετά τη συνάντηση στις Κάννες η Γερμανίδα καγκελάριος Άγνκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί μετά τη συνάντησή τους με τον Έλληνα πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου.

Ο Νικολά Σαρκοζί ανέφερε ότι το δημοψήφισμα είναι καθ'όλα νόμιμο αλλά «δεν μπορούμε να παραμείνουμε σε περίοδο παρατεταμένης αβεβαιότητας. Το δημοψήφισμα πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν, είπαμε περίπου στις 4 Δεκεμβρίου». «Η Ελλάδα, θέλουμε να μείνει» συνέχισε «και θα κάνουμε τα πάντα για αυτό. Οι Ελληνες πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να συνεχίσουν την περιπέτειά τους μαζί μας ή όχι» τόνισε. «Κάνουμε τα πάντα για να καταστήσουμε δυνατό το ευρώ», είπε ο Νικολά Σαρκοζί.

Η Ανγκελα Μέρκελ είπε ότι «η έκτη δόση μπορεί να πληρωθεί μόνο αν η Ελλάδα κυρώσει το σύνολο των αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου. Το δημοψήφισμα αλλάζει το πλαίσιο στο οποίο κινούμαστε, αν γίνει πρέπει να γίνει στις αρχές Δεκεμβρίου και το ερώτημα πρέπει να είναι ναι ή όχι στην Ευρωζώνη».
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: