Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Διελκυστίνδα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ο σχηματισμός μεταβατικής κυβέρνησης

Καταιγιστικές εξελίξεις



Αθήνα
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δείχνει η ΝΔ ως μοναδικό αρμόδιο για τον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης, ξεκαθαρίζοντας σε όλους τους τόνους πως δεν δέχεται ως μεσολαβητές από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ τους Νίκο Αθανασάκη και Δημήτρη Ρέππα, τους οποίους εξουσιοδότησε ο Γιώργος Παπανδρέου για να προχωρήσουν σε συνεννοήση με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο τόνισε ότι με την απειλή του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της χώρας στο ευρώ κάμφθηκε η αντίρρηση του Αντώνη Σαμαρά για σχηματισμό κυβέρνηση ενότητας και άνοιξε ο δρόμος για συνεργασία.

Από τη ΝΔ, ωστόσο, τονίζεται ότι δεν υπάρχει καμία επαφή με στελέχη της κυβέρνησης και ξεκαθαρίζουν πως δεν συζητούν για κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά για μεταβατική κυβέρνηση.

Επίσης, αναφέρουν ότι είναι αρμοδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας να ορίσει τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη μεταβατική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά και τις διευκρινίσεις που εξέδωσε ακολούθως η Συγγρού, η ΝΔ δέχεται μόνο μια μεταβατική κυβέρνηση περιορισμένης χρονικής διάρκειας, που θα έχει αποκλειστική αρμοδιότητα να επικυρώσει τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου και ακολούθως να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Η ΝΔ, επίσης, θέλει πρόσωπα κοινής αποδοχής που δεν θα είναι πολιτικά στελέχη κομμάτων.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: