Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Σαρκοζί: Οι Έλληνες να αποφασίσουν εάν θέλουν να μείνουν στο ευρώ









Σαρκοζί: Οι Έλληνες να αποφασίσουν εάν θέλουν να μείνουν στο ευρώ

Αλλάζει τα δεδομένα η απόφαση Παπανδρέου για το δημοψήφισμα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος Α. Μέρκελ στην κοινή της δήλωση με τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί. «Το θέμα είναι κατά πόσον η Ελλάδα μπορεί να μείνει στην ευρωζώνη» υπογράμμισε ο Νικολά Σαρκοζί.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Νικολά Σαρκοζί υπογράμμισε ότι τόσο η Γαλλία, όσο και η Γερμανία είναι έτοιμες να βοηθήσουν την Ελλάδα, αφού οι αρχές στις οποίες είναι δομημένη η Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι η αλληλεγγύη και πίστη.

«Δεν θέλουμε να καταστραφεί το ευρώ. Θέλουμε να συνεχιστεί η Ευρώπη με τους Έλληνες φίλους μας αλλά υπάρχουν κανόνες που σχετίζονται με την αλληλεγγύη» τόνισε ο κ. Σαρκοζί.


Παράλληλα, ο κ. Σαρκοζί υποστήξε ότι οι Έλληνες θα πρέπει να αποφασίσουν εάν θέλουν να είναι στην ευρωζώνη ή όχι.

Και οι δύο ηγέτες ξεκαθάρισαν ότι η επόμενη δόση του πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα θα δοθεί μόνο εάν το δημοψήφισμα θα επικυρώσει την δανειακή σύμβαση.

Η κ. Μέρκελ από την μεριά της, υποστήριξε ότι θέλουμε ένα δυνατό ευρώ με ή χωρίς την Ελλάδα, ενώ υπογράμμισε ότι δεν ενημερώθηκαν για την απόφαση Παπανδρέου περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: