Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

«Εάν πάμε τώρα σε εκλογές, όλα είναι στον αέρα» υποστηρίζει ο Ευ.Βενιζέλος

Απάντηση στον Αντ.Σαμάρα

Επικριτικός για την αποχώρηση των βουλευτών της ΝΔ ο υπουργός Οικονομικών, λέγοντας πως η κίνηση «τραυματίζει το κλίμα συναίνεσης»
Επικριτικός για την αποχώρηση των βουλευτών της ΝΔ ο υπουργός Οικονομικών, λέγοντας πως η κίνηση «τραυματίζει το κλίμα συναίνεσης» (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Το αίτημα άμεσης διενέργειας εκλογών από τη Νέα Δημοκρατία απέρριψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «εάν προκηρυχθούν τώρα εκλογές, όλη η δέσμη των αποφάσεων της Συνόδου, η έκτη δόση, το νέο πακέτο στήριξης και η στήριξη του τραπεζικού συστήματος, είναι όλα στον αέρα».

Μιλώντας την Πέμπτη από τη βήμα της Βουλής στη συζήτηση για την πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης, ο Ευ.Βενιζέλος υποστήριξε πως το Υπουργικό Συμβούλιο «είχε δεχθεί πολύ θερμά το παράθυρο συναίνεσης» που είχε δώσει το μεσημέρι ο Αντ.Σαμαράς, λέγοντας πως εξίσου θετικά υποδέχθηκε και η Ευρώπη τη διάθεση συναίνεσης, κάτι που «θεωρείται φυσικό στην υπόλοιπη Ευρώπη, όπως στην Ιρλανδία και τη Πορτογαλία».

«Πόση διάρκεια είχε τελικά η διάθεση συναίνεσης;» αναρωτήθηκε ο Ευ.Βενιζέλος. Στην Ευρώπη, συνέχισε, «απορούν γιατί δεν υπάρχουν οι συνθήκες ενότητας και στην Ελλάδα, ζητούν πράγματα από τη χώρα, όχι από την κυβέρνηση».

«Όταν είμαστε στο εξωτερικό, δεν υπάρχει κυβέρνηση και αντιπολίτευση» ανέφερε, λέγοντας πως η αρχή της συνέχειας του κράτους είναι βασική της λειτουργίας των κρατών.

«Γνωρίζει ο Σαμαράς πως εάν προκηρυχθούν εκλογές, όλη η δέσμη των αποφάσεων της Συνόδου, η έκτη δόση, το νέο πρόγραμμα στήριξης, το πρόγραμμα PSI, η στήριξη της ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος, είναι στον αέρα;» ανέφερε ο Ευ.Βενιζέλος.

Επανερχόμενος στα όσα είπε στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ νωρίτερα, ο υπουργός ανέφερε πως «στα νέα πολιτικά συμφραζόμενα» η ψήφος εμπιστοσύνης πρέπει να εξασφαλίσει την υπόσταση μίας κυβέρνησης σταθερής που μπορεί να εκπροσωπήσει τη χώρα.

«Ειλικρινά δεν αντέχω την κατάσταση αυτή, πρέπει να πείσουμε το εσωτερικό της χώρας για το αυτονόητο» είπε χαρακτηριστικά.

Επικρίνοντας δε την αποχώρηση των βουλευτών της ΝΔ μετά την ομιλία Σαμαρά, ο Ευ.Βενιζέλος είπε πως η κίνηση «τραυματίζει το κλίμα συναίνεσης» που υπήρχε το μεσημέρι.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: