Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

«Έκρηξη» Β.Παπανδρέου και Α.Διαμαντοπούλου στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Για κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου στην έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ
Η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου στην έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Την έκρηξη της Αννας Διαμαντοπούλου, αλλά και τη σκληρή τοποθέτηση της Βάσως Διαμαντοπούλου, προκάλεσε η τοποθέτηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, από την οποία απουσίαζε αναφορά σε παραίτηση της κυβέρνησης και του ιδίου για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές.

Αμέσως μετά την ομιλία του πρωθυπουργού, ζήτησε τον λόγο η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου «να καταστήσει σαφές στην Κοινοβουλευτική Ομάδα το πλαίσιο που κατέληξε το Υπουργικό Συμβούλιο».

«Περίμενα πως με βάση τα όσα είχαν συμφωνηθεί νωρίτερα στο υπουργικό συμβούλιο θα ξεκινούσε άμεσα η συζήτηση για το πλαίσιο βάσει του οποίου θα γίνουν οι επαφές με τη ΝΔ για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας» είπε η υπουργός Παιδείας.

«’Όχι εκλογές, Όχι δημοψήφισμα, και άμεσες συζητήσεις για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ευθύνης μέχρι να ψηφιστεί από την παρούσα Βουλή η νέα δανειακή σύμβαση» τόνισε η κυρία Διαμαντοπούλου.

Ο πρωθυπουργός απάντησε ότι είναι αυτό το πλαίσιο και τόνισε: «Κυβέρνηση εθνικής ευθύνης είναι η δικής μας».

Ακολούθησε η τοποθέτηση της Βάσως Παπανδρέου, αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του Ευάγγελου Βενιζέλου, με την οποία η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε, απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό, ότι «είστε εκτός τόπου και χρόνου».

«Φαίνεται ότι έχουμε άγνοια τι γίνεται στην ελληνική κοινωνία. Είχα προτείνει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, όμως είναι τελείως διαφορετική η δική σου θέση. Business as usual» είπε η κυρία Παπανδρέου και συμπλήρωσε:

«Βάζεις τη χώρα και την παράταξη σε περιπέτειες. Περίμενα την παραίτηση του Υπουργικού Συμβουλίου και αύριο ο Παπούλιας να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας. Λυπάμαι» κατέληξε η Βάσω Παπανδρέου.

Νωρίτερα, ο βουλευτής κ. Δ.Λιντζέρης δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει θετικά στην αυριανή διαδικασία, αν δεν ακούσει από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ότι η διαδικασία για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας ξεκινά και προχωρεί βσει συγκεκριμένου πλαισίου.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: