Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Το «ναι» Βενιζέλου στο δημοψήφισμα- Πώς έθεσε πρώτος το δίλημμα για Ευρωζώνη και ευρώ! (vid)










Το «ναι» Βενιζέλου στο δημοψήφισμα- Πώς έθεσε πρώτος το δίλημμα για Ευρωζώνη και ευρώ! (vid)
Και όμως, ο Ευ. Βενιζέλος, τρεις μέρες πριν, τη Δευτέρα, μιλώντας στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για το δημοψήφισμα, ήταν ο πρώτος που έθεσε το εκβιαστικό δίλλημα «ναι ή όχι στην Ευρωζώνη, ναι ή όχι στο ευρώ»! Σας παραθέτουμε ολόκληρη την παράγραφο που εμπεριέχει την επίμαχη δήλωση και το σχετικό βίντεο.

Προσθέτουμε ότι αυτός ήταν και ο λόγος που οδήγησε τον Ανδρέα Λοβέρδο να χαρακτηρίσει απαράδεκτο τέτοιου είδους διακύβευμα στη Βουλή. Πως έγινε και λίγο αργότερα (από το κρεβάτι του πόνου) άρχισε η διαφοροποίηση και πως έφτασε στη σημερινή δήλωση, μόνον ο κ. Βενιζέλος μπορεί να το εξηγήσει.

Διαβάστε τη δήλωση: «Τώρα ο ίδιος ο πολίτης μετά την στήριξη που θα προσφέρει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη κυβέρνηση, θα κληθεί να απαντήσει με μια λογική συνοχή και συνέπεια, με αρχή, μέση και τέλος: Είμαστε υπέρ της Ευρώπης; Είμαστε υπέρ της Ευρωζώνης; Είμαστε υπέρ του ευρώ; Θεωρούμε ότι το ισοζύγιο είναι θετικό; Θεωρούμε ότι πρέπει να μείνουμε σ’ αυτή την ομάδα των ανεπτυγμένων κρατών και δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω στην Ελλάδα της δραχμής, ή στην Ελλάδα του ’60 ή του ’50; Θεωρούμε ότι πρέπει να είμαστε συνεπείς και υπεύθυνοι; Θεωρούμε ότι είναι καλό να χρωστάς στις τράπεζες διεθνώς 100 δις λιγότερα και όχι 100 δις περισσότερα; Είναι καλό το χρέος σου να τείνει προς το 120% και όχι προς το 240%»;


Δείτε το βίντεο. Στο 24.53 ο κ. Βενιζέλος θέτει καθαρά το δίλημμα στην ομιλία του για το ευρώ :


2011-10-31. Ομιλία Ευ. Βενιζέλου στην ΚΟ ΠΑΣΟΚ σχετικά με δημοψήφισμα from Evangelos Venizelos on Vimeo.

Σχετικό θέμα: «Όχι» Βενιζέλου στο δημοψήφισμα- Κρίσιμες ώρες για το πολιτικό μέλλον του κ. Παπανδρέου
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: