Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

CNN: «Ο Παπανδρέου ίσως πρέπει να ετοιμάζει το ελικόπτερο που θα τον σώσει...»









CNN: «Ο Παπανδρέου ίσως πρέπει να ετοιμάζει το ελικόπτερο που θα τον σώσει...»
Την τύχη του Αργεντίνου πρωθυπουργού Φερνάντο ντε λα Ρούε θα είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε περίπτωση που γινόταν δημοψήφισμα και το έχανε, γράφει ο πολιτικός αναλυτής Hans Joachim Voth στην ιστοσελίδα του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN, επιχειρώντας έναν παραλληλισμό γεγονότων ανάμεσα στην Αργεντινή του 2001 και την Ελλάδα του 2011.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι εξελίξεις στις δύο αυτές χώρες έχουν πολλά κοινά σημεία, με κυριότερο αυτό της απότομης προσγείωσης στην οικονομική πραγματικότητα.

Και στις δύο χώρες, ο κόσμος για ένα λίγο αλλά ικανό χρονικό διάστημα πίστεψε ότι η οικονομία ευημερούσε και ειδικά στην Ελλάδα μετά την εισαγωγή της χώρας στο ευρώ, όλα φαίνονταν ιδανικά. Όμως εν μία νυκτί τα πράγματα ανατράπηκαν και οι δύο χώρες αποδείχθηκαν ανίκανες να διαχειριστούν την κρίση.

Και αν η Αργεντινή κατάφερε να ορθοποδήσει και να φέρει σε μια τάξη τα δημόσια οικονομικά της, στην Ελλάδα το εγχείρημα θα είναι ακόμη πιο δύσκολο δεδομένου ότι ανήκει σε μια Ένωση χωρίς να έχει την ελευθερία να υποτιμήσει το νόμισμα της και να ξαναρχίσει από την αρχή.

Οι κοινωνικές αναταράξεις στην Αργεντινή οδήγησαν τον ντε λα Ρουέ να φυγαδευτεί με ελικόπτερο αφού οι ογκώδεις διαδηλώσεις δεν του άφησαν άλλο τρόπο διαφυγής από το οργισμένο πλήθος.


«Ίσως ο Παπανδρέου θα πρέπει να εξασφαλίσει ότι βρίσκεται σε αναμονή ένα ελικόπτερο στο προεδρικό μέγαρο (σ.σ. μάλλον εννοεί το Μέγαρο Μαξίμου) σε περίπτωση που χρειαστεί να σωθεί από τους εξαγριωμένους διαδηλωτές», καταλήγει o Voth.


A।A.
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: