Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Παραίτηση -και όχι συγκυβέρνηση- ζητεί από τον πρωθυπουργό ο Α.Σαμαράς

Αποχωρεί από τη συζήτηση

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς
Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Ζήτησα την παραίτηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ώστε να πάει η χώρα σε εκλογές σε συνθήκες ομαλότητας. Αν κατάλαβε ότι θέλω να συγκυβερνήσω μαζί του, κατάλαβε λάθος, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο κ. Σαμαράς, μάλιστα, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη συζήτηση. «Φεύγω. Δεν θα παραμείνω στη συζήτηση για εμπιστοσύνη σε μία κυβέρνηση που φυλλορροεί» είπε χαρακτηριστικά.

«Σήμερα με δημόσια παρέμβασή μου ζήτησα να ανακληθεί το επικίνδυνο για τη χώρα δημοψήφισμα, να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός και να πάμε σε εκλογές μέσα στις επόμενες έξι εβδομάδες» είπε ο κ.Σαμαράς.

«Είπα στον Παπανδρέου να παραιτηθεί, αλλά αυτός δεν παραιτείται» είπε. «Παραιτηθείτε για να δώσει ο λαός τη δύναμη στο νέο πρωθυπουργό» κάλεσε εκ νέου τον πρωθυπουργό από το βήμα της Βουλής.

Και πρόσθεσε: «Δεν ζήτησα οικουμενική κυβέρνηση, ούτε συγκυβέρνηση, μικρής, μακράς ή μεσαίας διάρκειας. Ζήτησα προσωρινή κυβέρνηση περιορισμένης δικαιοδοσίας μέχρι να φτάσει η χώρα στις εκλογές. Ζήτησα πρωθυπουργό κοινής αποδοχής».

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε, επίσης, τον πρωθυπουργό ότι λέει ψέματα τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό. «Η χώρα δεν έχει κυβέρνηση, δεν έχει αξιοπιστία. Λέει ψέματα με μεγάλη ευκολία» είπε.

«Ο κ.Παπανδρέου μάς έμπλεξε σε έναν κυκεώνα» τόνισε και πρόσθεσε ότι ήταν ο μόνος τελικά που ήθελε το δημοψήφισμα.

«Ο κ.Παπανδρέου είπε στο εξωτερικό ότι οι Έλληνες δεν θέλουν το ευρώ και γι'αυτό πρότεινε δημοψήφισμα. Ποιός είναι λοιπόν ο πρωθυπουργός της δραχμής;» αναρωτήθηκε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Έξω του τράβηξαν το αυτί και γι'αυτό έκανε σήμερα αυτή την τούμπα».

«Εγγυώμαι την πορεία του τόπου προς τη λύτρωση των εκλογών» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, ολοκληρώντας την ομιλία του στη Βουλή.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: