Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Ή πέφτει ο Παπανδρέου ή ψηφίζουμε όλοι “ναι”!


http://img.protothema.gr/CA41AC191B48B75867F4799EA6F3C82C.jpg
Οι ευθύνες όλων είναι ιστορικές και δραματικές.

Είναι ευθύνες για την τύχη των παιδιών μας, με διακύβευμα την επιβίωση της πατρίδας μας με αξιοπρεπείς όρους ή την επιστροφή δεκαετίες πίσω, σε πρωτοφανείς κοινωνικές συγκρούσεις που ίσως μας φέρουν αντιμέτωπους ακόμη και με έναν εμφύλιο πόλεμο.

Δεν κινδυνολογώ, πιστεύω ακράδαντα αυτά που γράφω. Είμαι από εκείνους που εδώ και δύο χρόνια διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για το πόσο λάθος είναι οι χειρισμοί αυτής της κυβέρνησης με την προσφυγή στο ΔΝΤ και τον άκρατο δανεισμό, αντί για μία εξ αρχής διαπραγμάτευση με τους γελοίους και ανεπαρκέστατους Ευρωπαίους ηγέτες για δραστική περικοπή του χρέους και μεταρρυθμίσεις ΠΡΙΝ διαλυθεί – όπως έχει ήδη διαλυθεί – ο μέσος Έλληνας πολίτης.

Και αυτή τη στιγμή όλοι ΜΑΣ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ! Ο Παπανδρέου με το παγερό, επιτηδευμένο ή αμήχανο χαμόγελο, είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να λέει ότι είναι βέβαιος πως οι Έλληνες θα πουν “ναι” σε αυτό που τους ζητάει, έχοντας φέρει τους Έλληνες στα πρόθυρα της εξαθλίωσης. Κι όμως επιμένει στην πρωτοφανή επιλογή του δημοψηφίσματος.

Οι δε Ευρωπαίοι ΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ της παραμονής ή μη στο ευρώ, λες και αν ένα “όχι” στους όρους του δανείου δεν θα μπορούσε να αποτελέσει ενδεχομένως μια νέα αφορμή επαναδιαπραγμάτευσης.

Αφού, λοιπόν, οι ηγέτες μας εκβιάζουν και επειδή η Ιστορία μας παρακολουθεί, ως απλός Έλληνας πολίτης νομίζω ότι μπορώ να ανταποκριθώ στις ευθύνες που έχω απέναντι στα παιδιά μου, εκβιάζοντας και εγώ όσους μου κάνουν την τιμή και διαβάζουν αυτές τις γραμμές!

Έλληνα βουλευτή, Έλληνα πολίτη, ή ρίχνουμε τον Παπανδρέου για να μην γίνει το δημοψήφισμα ή ψηφίζουμε “ναι” για να μην επιστρέψουμε στη δραχμή.

Το λέω έντιμα και ξεκάθαρα πως δεν πιστεύω ότι υπάρχει άλλη λύση. Ελλάδα εκτός ευρώ είναι καταστροφή για εμάς και τα παιδιά μας.

Κάποια στιγμή, οι υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης θα λογοδοτήσουν στην Ιστορία। Έλληνες, οφείλουμε να μην λογοδοτήσουμε και εμείς!

Δεν υπάρχουν σχόλια: