Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Δραματικές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ

Αφόρητη πίεση στον Παπανδρέου


http://img.protothema.gr/968441849025E75601BABC98C38A6541.jpg
Στο πόδι είναι από τα ξημερώματα ολόκληρη η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, καθώς το χαστούκι των ευρωπαίων ηγετών στον Γιώργο Παπανδρέου, χθες βράδυ στις Κάννες για το δημοψήφισμα, άλλαξε δραματικά τα δεδομένα, καθώς υπήρξε και η διαφοροποίηση του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Σχεδόν όλο το κυβερνών κόμμα είναι με την άποψη ότι δεν μπορεί να διεξαχθεί δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρα στο ευρώ. Το πρόταγμα είναι τώρα, με ορατό το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας της χώρας να διασφαλιστεί η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου για το νέο πακέτο διάσωσης της χώρας. Υπό αυτή την έννοια τα στελέχη και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν άμεσα να αναλάβει πρωτοβουλία ο πρωθυπουργός ώστε να υπαναχωρήσει από το δημοψήφισμα, καθώς δεν μπορεί να συζητάει η χώρα ένα τέτοιο θέμα, την ώρα που η προτεραιότητα είναι η σταθερότητα και η υλοποίηση της τελευταίας ευρωπαϊκής συμφωνίας. Βουλευτές θα ζητήσουν προς τούτο σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας για να αποφασίσει αυτή σχετικά. Εάν ο κ. Παπανδρέου δεν δεχθεί να υπαναχωρήσει στελέχη θα του ζητήσουν να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία και να διευκολύνει τις εξελίξεις, αποδεχόμενος την ανάδειξη άλλου πρωθυπουργού από την ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος.

ΚΟ και όχι στο δημοψήφισμα λέει ο Κ. Σκανδαλίδης

Απέναντι στους σχεδιασμούς του Γιώργου Παπανδρέου στέκεται και ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος με δήλωσή του στην ιστοσελίδα του δηλώνει εναντίον της διεξαγωγής δημοψηφίσματος, ζητώντας να συγκληθεί ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για να συζητήσει όλα τα θέματα.

Η δήλωση του Κώστα Σκανδαλίδη:

«Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ζήτησα να συγκληθεί κατεπειγόντως η Κοινοβουλευτική Ομάδα ως το μόνο υπαρκτό και σε λειτουργία συλλογικό κεντρικό όργανο του Κινήματος. Να συζητήσει ανοιχτά όλα τα κρίσιμα θέματα και να αποφανθεί με ψηφοφορία για την πορεία της χώρας και της παράταξης.

Μετά τη χθεσινή δραματική εξέλιξη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. πρέπει να συγκληθεί εντός της ημέρας και πάντως πριν την αυριανή ψηφοφορία για να καθορίσουμε συλλογικά τις εξελίξεις.

Αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα η ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Εννοείται ότι στερείται οποιουδήποτε νοήματος δημοψήφισμα με το ερώτημα παραμονής ή όχι της χώρας στην ευρωζώνη, η Ευρωπαϊκή Πορεία της χώρας είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη».

Δηλώσεις Φ. Γεννηματά

"Καλώ όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συναινέσουν στη συμφωνία ώστε να μη φθάσουμε στο δημοψήφισμα" δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, παίρνοντας και αυτή αποστάσεις από τον πρωθυπουργό. "Δε μπορεί να φτάσουμε στο σημείο να αμφισβητήσουμε τη συμμετοχή μας στο ευρώ" δήλωσε η αναπληρωτής υπουργός Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: