Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Απόστολος Κακλαμάνης : "Το πρόσωπο έρχεται δεύτερο"

Μια σταθερή κυβέρνηση έργου ζήτησε ο έμπειρος κοινοβουλευτικός


http://img.protothema.gr/6679936B6EDCAF9DF11AF3D56B034DB1.jpg
"Nα δώσουν μια κυβέρνηση σταθερή, έργου, ώστε όταν έρθει η ώρα -όπως έχει συμφωνηθεί μεταξύ τους- ο λαός να αποφανθεί για τα περαιτέρω", κάλεσε τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ο κ. Απόστολος Κακλαμάνης.

Με τον τρόπο αυτό, επιχειρηματολόγησε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, θα δοθεί ένα μήνυμα και στο εξωτερικό και εντός της χώρας.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης, ο κ. Κακλαμάνης ρωτήθηκε ποια θα πρέπει να είναι τα χαρακτηριστικά του νέου πρωθυπουργού. "Έχει περισσότερο να κάνει με την απόφαση των δύο κομμάτων να κάνουν κυβέρνηση -όχι του ενός και του άλλου, αλλά- πραγματικής συνεργασίας", υπογράμμισε και τόνισε ότι "το πρόσωπο έρχεται δεύτερο, πρέπει όμως να είναι κάποιος που όλοι θα λαμβάνουν υπ' όψιν τους".

Με έμμεσο τρόπο, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής υπονόησε ότι η ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης έχει καθυστερήσει. "Δεν μπορώ εγώ και δεν έχω άποψη για τις αποφάσεις που πρέπει, οφείλουν να πάρουν οι επικεφαλής των δύο κομμάτων που ανέλαβαν την ευθύνη να σχηματίσουν μια κυβέρνηση με όλα όσα συμφωνήθηκαν", ήταν η δήλωση του κ. Κακλαμάνη.

"Εμένα με ενδιαφέρει πρώτα ο τόπος και βέβαια θέλω το ΠΑΣΟΚ και το άλλο κόμμα (σσ αναφερόμενος στη ΝΔ) θέλω να παραμένουν αρραγή και πάντοτε όπως μπορώ βοηθώ", τόνισε. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι δεν δέχθηκε ευθεία ερώτηση για τα σενάρια που κυκλοφορούν και τον θέλουν ως ένα από τα πρόσωπα που είναι υποψήφια για την θέση του πρωθυπουργού.

"Πέραν τoυ να συζητώ και να βοηθώ όπως μπορώ ώστε να υπάρξει μία λύση άσχετα από συγκεκριμένα είναι και καθήκον μου, όμως δεν μπορώ να μπω στην λογική όλων των σπερμολογιών", παρατήρησε ο κ. Κακλαμάνης.

Στο ερώτημα αν πράγματι δήλωσε ότι το όνομα του κ. Λουκά Παπαδήμου δεν "παίζει" πλέον για τη θέση του πρωθυπουργού, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής διέψευσε τις σχετικές πληροφορίες. "Αυτό δεν είναι αλήθεια", ξεκαθάρισε.

"Με ρώτησαν τι έγινε στην υποτιθέμενη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Παπαδήμο το πρωί και είπα ότι τέτοια συνάντηση δεν έγινε. Δεν είναι αληθές ότι ο πρωθυπουργός πήγε στο Ψυχικό", πρόσθεσε ο κ. Κακλαμάνης και επισήμανε : "Δεν είμαι σε θέση να ξέρω αν ο κ. Παπανδρέου συνομίλησε και πότε με τον κ. Παπαδήμο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: