Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Πληροφορίες για τρίτο πρόσωπο!

Μυστήριο το όνομα του νέου πρωθυπουργού...


http://img.protothema.gr/CF022A322BD551D95155B5CDFE672269.jpg
Φαβορί είναι ο Παπαδήμος, ο Ρουμελιώτης βρίσκεται σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης, αλλά στο παρασκήνιο γίνεται λόγος για "τρίτο πρόσωπο έκπληξη". Για μία επιλογή που προέκυψε μετά την άρνηση του Αντώνη Σαμαρά να υπογράψει την επιστολή που ζητούν οι δανειστές. "Υπάρχει ένα πολιτικό θέμα και πρέπει να το λύσουμε, η απάντηση θα είναι το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού" επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη.

Για την ανάγκη πολιτικής λύσης μιλούν στο Μέγαρο Μαξίμου, έπειτα από συνεννοήσεις με τους ευρωπαίους εταίρους.

Η Ένωση ζητά το πολιτικό πρόσωπο που θα υλοποιήσει τη συμφωνία", προσθέτουν κυβερνητικές πηγές, δηλαδή ο επόμενος πρωθυπουργός να εγγυάται ότι τα όποια μέτρα θα επικυρώνονται από τη Βουλή. "Ένα πρόσωπο το οποίο να συσπειρώνει την κυβερνητική πλειοψηφία, πέραν της συμφωνίας με τη ΝΔ" εξηγούν.

Πολιτικά στελέχη κοντά στα επιτελεία των αρχηγών θέτουν ένα επιπλέον ερώτημα: "Γιατί ο τραπεζίτης της ΟΝΕ και όχι ο πρωθυπουργός"; Προτείνουν, λοιπόν, πολιτική λύση, αν και δε φτάνουν στο σημείο να προφέρουν το όνομα του Κώστα Σημίτη. Απλά επιβεβαιώνουν τις αντιδράσεις που υπάρχουν στο σύστημα του ΠΑΣΟΚ για την "επέλαση" των τραπεζιτών.

Την ίδια στιγμή το θρίλερ επιτείνεται από δήλωση κορυφαίου υπουργού ότι το ζήτημα του ορισμού νέου πρωθυπουργού "δύσκολα θα κλείσει σήμερα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: