Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Παπαδήμο θέλει ο γερμανικός Tύπος !

"Σιωπηλό αγωνιστή για τη διαφύλαξη της Ευρωζώνης" χαρακτηρίζουν τον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΚΤ


http://img.protothema.gr/578F84F150FA7671FB5AF7D849F7BAB5.jpg
Οι Γερμανοί ψήφισαν... Παπαδήμο.

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι ο καταλληλότερος να αναλάβει τη διακυβέρνηση της Ελλάδας.

Νωρίτερα, η Deutsche Welle μετέδιδε πως οι αναλυτές στη χώρα θεωρούν δεδομένο ότι ο Λουκάς Παπαδήμος θα είναι ο … «αντικαταστάτης του Γιώργου Παπανδρέου».

Ενδεικτική η δημοσίευση της Welt Online που γράφει ότι «η υποψηφιότητα του Λουκά Παπαδήμου ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες των καιρών καθώς στις Βρυξέλλες τον γνωρίζουν πολύ καλύτερα από ότι στην ίδια του την πατρίδα».
Ενώ και σε ρεπορτάζ της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης ARD ο κύριος Παπαδήμος παρουσιάζεται ως ένας «σιωπηλός αγωνιστής για τη διαφύλαξη της Ευρωζώνης» !

Την ίδια ώρα, στελέχη του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών επικοινώνησαν με τον πρεσβευτή της Γερμανίας στην Αθήνα με σκοπό να ενημερωθούν για την πορεία των διαπραγματεύσεων σχετικά με την τοποθέτηση νέου πρωθυπουργού. Όπως πληροφορείται το protothema.gr οι γερμανοί δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Λουκά Παπαδήμο και η ενημέρωση που είχαν ήταν κυρίως γύρω από το όνομα του. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια του Eurogroup ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βολφγκανγκ Σόιμπλε συνομίλησε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: