Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Σαρκοζί: Οδεύουμε σε μία Ευρώπη δύο ταχυτήτων

«Ήταν λάθος η ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ»


http://img.protothema.gr/77B5A4911024D561148F7A2A51F664D3.jpg
Μια «πρόβλεψη» που θα συζητηθεί πολύ έκανε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί , ο οποίος, μιλώντας σε φοιτητές στο Στρασβούργο, ούτε λίγο, ούτε πολύ, τόνισε πως η πορεία που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση οδηγεί σε ένα «μοντέλο δύο ταχυτήτων»!

Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε χαρακτηριστικά πως με την επικείμενη διεύρυνση της ΕΕ προς Ανατολάς, εκ των πραγμάτων δεν θα είναι εφικτή μια πλήρης ενοποίηση, ένας «ολοκληρωμένος φεντεραλισμός».

Ο κύριος Σαρκοζί τόνισε πως το εφικτό μοντέλο ενοποίησης της Ε.Ε είναι αυτό που θα αποτελείται από ένα σκληρό πυρήνα ομόσπονδων κρατών και μια εξωτερική περιφέρεια.

«Υπάρχουν 27 από εμάς. Είναι ξεκάθαρο, ότι τελικά θα συμπεριλάβουμε και τα Βαλκάνια. Θα είμαστε 32, 33 ή 34. Κανείς δεν πιστεύει ότι ο φεντεραλισμός, η πλήρης ενοποίηση, θα είναι δυνατή για 33, 34 ή 35 κράτη», σημείωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε ... προβλέποντας πως «θα δημιουργηθεί μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων. Η πρώτη ταχύτητα θα κινηθεί προς μια πιο στενή ολοκλήρωση και η δεύτερη για μια συνομοσπονδία στην Ε.Ε.».

Τέλος, επανέλαβε την άποψη του ότι η ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ ήταν ένα λάθος…

Δεν υπάρχουν σχόλια: