Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011

Οι 2 στους 10 Έλληνες σε φτώχεια, πείνα και ανέχεια...Κάτω από το τυπικό όριο της φτώχειας κινδυνεύει να μείνει ένα μεγάλο ποσοστό Ελλήνων...
πολιτών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας.

Στο ποσοστό αυτό περιλαμβάνονται και... τα ενεργά τμήματα του λαού κι όχι μόνο οι άνεργοι ή χαμηλοσυνταξιούχοι, λόγω υψηλής φορολόγησης.
Στελέχη της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας επισκέφτηκαν τη χώρα μας τον Σεπτέμβριο, μετά από καταγγελίες της ΓΣΕΕ για «παραβίαση διεθνών συμβάσεων μέσω των εφαρμοζόμενων πολιτικών του Μνημονίου δανεισμού».

Οι προβλέψεις της ΔΟΕ είναι αποκαρδιωτικές...


Περίπου το 20% του πληθυσμού κινδυνεύει να πέσει κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ ο σημερινός κατώτερος μισθός των 751,39 ευρώ (σύμβαση της ΓΣΕΕ) μετά την παρακράτηση φόρων, οδηγεί πολλούς εργαζομένους στο όριο της φτώχειας.

Επίσης, τουλάχιστον 2,2 εκατ. πολίτες βρίσκονταν στα όρια της ανέχειας πριν το ξέσπασμα της οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης, αριθμός που θα διπλασιαστεί κατά τις εκτιμήσεις της ΔΟΕ.

Στην έκθεση γίνεται ακόμη εκτενής αναφορά στις προστατευτικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την ανασφάλεια που διέπει τις εργασιακές σχέσεις, ενώ τα αυξημένα ποσοστά αδήλωτης ή/και ευέλικτης εργασίας ολοένα και πολλαπλασιάζονται
kafeneio-gr.blogspot.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: