Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Η ιταλική αναρχική FAI ανέλαβε την ευθύνη για τον παγιδευμένο φάκελο στον Άκερμαν

Φόβοι για άλλες δύο επιστολές

Μετά την αποστολή του φακέλου, η Deutsche Bank αύξησε το επίπεδο ασφαλείας στα υποκαταστήματά της ανά την υφήλιο
Μετά την αποστολή του φακέλου, η Deutsche Bank αύξησε το επίπεδο ασφαλείας στα υποκαταστήματά της ανά την υφήλιο (Φωτογραφία: Reuters )


Φρανκφούρτη
Επιστολή από την ιταλική ομάδα «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία» (FAI) παρέλαβε η γερμανική αστυνομία, στην οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για τον φάκελο παγιδευμένο με εκρηκτική ύλη σε σκόνη που στάλθηκε στην Deutsche Bank με παραλήπτη τον Γιόζεφ Άκερμαν.

Από την επιστολή ανάληψης ευθύνης προκύπτει επίσης το ενδεχόμενο να έχουν σταλεί άλλοι δύο παγιδευμένοι φάκελοι.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ βάσει της ενημέρωσης της αστυνομίας, η επιστολή κάνει λόγο για «τρεις εκρήξεις εναντίον τραπεζών, τραπεζιτών, τσιμπουριών και βρυκολάκων».

Ο φάκελος είχε φτάσει στα κεντρικά της Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη το μεσημέρι της Τετάρτης, και είχε παραλήπτη τοντον απερχόμενο επικεφαλής του τραπεζικού κολοσσού Γιόζεφ Άκερμαν.

Ακολουθώντας τη διαδικασία ρουτίνας, το προσωπικό πέρασε τον φάκελο από έλεγχο με ακτίνες και παρατήρησε πως περιείχε σύρμα και μέταλλο. Ο φάκελος, που φυσικά δεν έφτασε ποτέ στα χέρια του ίδιου του Άκερμαν, παραδόθηκε απευθείας το γραφείο αστυνομικών ερευνών (LKA) της Έσσης.

Υπενθυμίζεται ότι η αναρχική FAI ήταν υπεύθυνη για την αποστολή παγιδευμένων πακέτων σε πρεσβείες στην Ιταλία τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, η ομάδα θεωρείται υπεύθυνη για παρόμοια απόπειρα ήδη το 2003 στα κεντρικά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τα οποία βρίσκονται επίσης στη Φρανκφούρτη.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: