Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

O Ανδρέας και η Άννα «κάνουν τσιγάρο», ο Ηλίας γράφει μανιφέστο, ενώ ο Γιάννης περιμένει τον ΓΑΠ









O Ανδρέας και η Άννα «κάνουν τσιγάρο», ο Ηλίας γράφει μανιφέστο, ενώ ο Γιάννης περιμένει τον ΓΑΠ
Ο Λοβέρδος βλέπει την Άννα για… το τσιγάρο, ο Ραγκούσης περιμένει να ακούσει τον Γιώργο και ο Μόσιαλος ετοιμάζει μανιφέστο! Αυτή είναι με 21 λέξεις η κωδικοποίηση της δραστηριότητας μιας από τις ισχυρότερες πολιτικές τάσεις του ΠΑΣΟΚ του Δεκεμβρίου του 2011. Ενός ΠΑΣΟΚ στο οποίο όλοι συζητάνε καθημερινά για το ενδεχόμενο διαδοχής, αλλά δύσκολα κάποιος δημοσιοποιεί τον προβληματισμό του.


Η Άννα Διαμαντοπούλου, χθες, συναντήθηκε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο (με τον οποίο είχε συναντηθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος προχθές). Οι πληροφορίες λένε ότι η κυρία Διαμαντοπούλου είπε στον Βενιζέλο ότι αν (και όταν) τεθεί θέμα διαδοχής, θα πρέπει να τηρηθεί το καταστατικό. Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν διαφώνησε.

Η είδηση έχει την αξία της, μιας και κυκλοφορεί το σενάριο για ενδεχόμενη επιλογή του υποψήφιου Πρωθυπουργού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, με ταυτόχρονη απόφαση παραμονής του Γιώργου Παπανδρέου στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Αυτό το ενδεχόμενο δεν θέλει ούτε να το ακούει ο Λοβέρδος, ο οποίος διαμηνύει ότι αν γίνει θα το καταγγείλει.

Ο Λοβέρδος θα συναντηθεί σήμερα με την Άννα, με αντικείμενο τη συνεργασία των υπουργείων Υγείας και Παιδείας για το κάπνισμα. Ποιος μπορεί όμως να διαβεβαιώσει ότι δεν θα συζητήσουν και τα εσωκομματικά;

Η Άννα λέει σε συνομιλητές της ότι «ο Ανδρέας έχει προβάδισμα», αλλά αυτό δεν το έχει πει και στον Λοβέρδο.

Από την άλλη, ο Γιάννης Ραγκούσης λέγεται ότι παραμένει αμετακίνητος στην άποψη ότι πριν από οτιδήποτε, θα πρέπει να εκφραστεί ο Γιώργος. Με δυο λόγια, αν και μετέχει στις συζητήσεις και τον προβληματισμό (της τρόικας που έγινε κουαρτέτο) θα περιμένει πρώτα να ακούσει τον Γιώργο και από τα λεγόμενά του θα εξαρτήσει (ενδεχομένως) την στάση του. Θυμίζουμε ότι ο Ραγκούσης είναι της λογικής «δεν γίναμε ξαφνικά ένα».

Όμως παρά το γεγονός ότι δεν έγιναν «ένα», οι «τέσσερις» ετοιμάζουν ιδεολογική πλατφόρμα. Τη συγγραφή έχει αναλάβει ο Ηλίας Μόσιαλος. Η ανάγκη ενός μανιφέστου προέκυψε από την εντύπωση ότι το πρώτο κοινό κείμενο της «πράσινης τρόικας» αποτελούσε μια μορφή «διακήρυξης», ενώ ήταν ένα κείμενο συγκυριακό (θα μπορούσαμε να πούμε). Γράφτηκε υπό την πολιτική πίεση μιας συγκεκριμένης στιγμής, όταν συζητιόνταν το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος. Αυτή η εντύπωση, προκάλεσε και την ανάγκη να γραφτεί ένα κοινό πολιτικό κείμενο που να σκιαγραφεί τις απόψεις των «τεσσάρων».

Την ίδια στιγμή, Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης και Μόσιαλος βρίσκονται καθημερινά σε ανοικτή γραμμή. Και ταυτοχρόνως, συναντώνται με βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ανταλλάσσοντας απόψεις.

Τις επόμενες μέρες δεν αποκλείεται να υπάρξει και μια συνάντηση με πιο «επίσημο» χαρακτήρα. Θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις.
Ο Γιώργος πάντως δεν φαίνεται πρόθυμος να… βοηθήσει. Το Πολιτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει την προσεχή εβδομάδα, αλλά μην περιμένετε κάτι θεαματικό. Αν υπάρξει θεαματική κίνηση από την πλευρά του Παπανδρέου, καλό είναι να την περιμένουμε με το νέο έτος…

ΑΣΚ
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: