Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

«Ή μαζί μας, ή καταστρέφεται η Ευρώπη…»

Ξεκάθαρος ο Σαρκοζί:


http://img.protothema.gr/DFB1D817934995F074583BB905AF34AB.jpg

Την πλήρη αποδοχή των γαλλογερμανικών σχεδίων για την διακυβέρνηση της Ευρώπης, αλλά και άμεσες αιχμές προς κάθε διαφωνούντα, ακόμα και σε επίπεδο αρχηγού κράτους, απαιτούν οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας, απειλώντας πως σε αντίθετη περίπτωση ελλοχεύει «κίνδυνος έκρηξης» της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Την ώρα που κύκλοι της γερμανικής κυβέρνησης δημοσιοποιούσαν τις … ανησυχίες τους περί μη επίτευξης συμφωνίας στην Σύνοδο Κορυφής της Παρασκευής, κατηγορώντας μάλιστα τους περισσότερους Ευρωπαίους ηγέτες πως δεν έχουν συναίσθηση της σοβαρότητας της κατάστασης, ο ίδιος ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί προχωρούσε ένα βήμα παραπέρα και τόνισε, μιλώντας σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, πως «εφόσον δεν υλοποιηθεί η συμφωνία στην οποία κατέληξαν την Δευτέρα οι συνομιλίες του με την καγκελάριο της Γερμανίας η Ευρώπη δεν θα βγει από την κρίση, ενώ θα αυξηθούν οι κίνδυνοι έκρηξης, είτε κοινωνικής, είτε πολιτικής, με την μορφή της διάσπασης της ΕΕ»!

Ο ίδιος επανέλαβε πως στόχος του, όπως και της Γερμανίδας Καγκελάριου ‘Αγκελας Μέρκελ, είναι «η επανίδρυση» της Ευρώπης: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε η πιο ανοιχτή αγορά του κόσμου και να δεχόμαστε προϊόντα χωρών που δεν σέβονται κανένα κανόνα. Για αυτό πρέπει να ανασυντάξουμε τις συνθήκες», τόνισε.

Εξηγώντας δε στους βουλευτές γιατί πρέπει να αλλάξουν άμεσα οι συνθήκες, επεσήμανε πως ο μόνος τρόπος για να ανακτήσει η Ευρώπη την εμπιστοσύνη των αγορών είναι να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των δανειστών της. Κάτι που μπορούν να εγγυηθούν οι ισχυρότερες οικονομίες, δηλαδή η Γερμανία και η Γαλλία. «Υπάρχει μόνο μία στρατηγική: η συμμαχία μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική», πρόσθεσε ο κύριος Σαρκοζί.

Ο κ. Σαρκοζί επανέλαβε πως την Πέμπτη, πριν το επίσημο γεύμα των ηγετών της ΕΕ, θα έχει νέα συνάντηση με την Γερμανίδα Καγκελάριο, στην οποία θα συμμετέχει και ο πρόεδρος της ΕΚΤ, ΜάριοΝτράγκι και άλλοι ανώτατοι αξιωματούχοι της ΕΕ, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, όπως και ο Επίτροπος Ολι Ρεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: