Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Πάγκαλος: «Αηδιαστικά τα καλλιστεία ονομάτων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ»









Πάγκαλος: «Αηδιαστικά τα καλλιστεία ονομάτων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ»
Κάθε εσωκομματική συζήτηση είναι άκαιρη και άτοπη, δεδομένου ότι η χώρα έχει να αντιμετωπίσει την κρίσιμη σύνοδο της ΕΕ και το PSI, δήλωσε στο «ΒΗΜΑ FM 99,5», ο Θεόδωρος Πάγκαλος, αναφερόμενος στη συζήτηση που έχει ανοίξει στο ΠAΣΟΚ για την επόμενη μέρα.

«Πρέπει να αφοσιωθούμε σε αυτή τη σύνοδο και στη συνέχεια στο PSI, το οποίο δεν είναι δεδομένο», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ανακοίνωσε ότι μετά το «κλείσιμο» του PSI, θα ανοίξει τα χαρτιά του για την επόμενη μέρα στο Κίνημα.

'Αφησε αιχμές για όσους θέτουν ηλικιακά κριτήρια και όρια, λέγοντας ξεκάθαρα ότι κανένας δεν πρέπει να αποκλείεται, ενώ χαρακτήρισε «αηδιαστικά», σε ορισμένες περιπτώσεις, «τα καλλιστεία ονομάτων», όπως τα χαρακτήρισε, που γίνονται τις τελευταίες ημέρες.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι ο αρχηγός πρέπει να έχει τη δυνατότητα να συσπειρώσει το κόμμα, αλλά και να απευθυνθεί σε ευρύτερο «ακροατήριο».

Για τον χρόνο διάρκειας της κυβέρνησης Παπαδήμου, επανέλαβε ότι πρέπει να ολοκληρώσει την αποστολή που έχει αναλάβει, εκφράζοντας την ευχή αυτό να έχει συμβεί «μέχρι την άνοιξη».

Αναφορικά με την πολιτική λιτότητας, υπενθύμισε ότι ο ίδιος ήταν αντίθετος στην περικοπή του 13ου και 14ου μισθού, και άφησε αιχμές για τη ΝΔ υπογραμμίζοντας ότι, ιδιαίτερα οι αρχηγοί κομμάτων, πρέπει να υποδείξουν εναλλακτικές προτάσεις και όχι γενικόλογες δηλώσεις περί ανάπτυξης.

Σχετικά με το δημοψήφισμα που πρότεινε ο Γιώργος Παπανδρέου, είπε ότι δεν γνώριζε τίποτα αλλά και αν γνώριζε, θα τον συμβούλευε να μην προχωρήσει.

Αναφερόμενος στο θέμα της Γερμανίας και της εικόνας που έχει δημιουργηθεί για την Ελλάδα, ο κ. Πάγκαλος είπε ότι είναι εξαιρετικά εύκολο να γίνεται προπαγάνδα κατά της χώρας, ακόμα και σε επίπεδο χυδαιότητας, αλλά παραδέχθηκε ότι είναι ο βασικός παίκτης της ΕΕ.

«Η Γερμανία είναι ισχυρότατη και καταστράφηκε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα। Ανόρθωσαν τη χώρα τους έπειτα από μεγάλη προσπάθεια, ενώ πριν από 20 χρόνια ενσωμάτωσαν και το κομμάτι της Ανατολικής Γερμανίας. Σήμερα έχουν πλεονάσματα, τα οποία είναι τα δικά μας ελλείμματα. Όμως κανείς δεν μας υποχρεώνει να αγοράζουμε Mercedes, ακόμα και μέλι από τη Γερμανία», ανέφερε χαρακτηριστικά, τόνισε όμως ότι πρέπει να υπάρχουν μηχανισμοί αλληλεγγύης στο εσωτερικό της ΕΕ, προκειμένου οι πλέον αδύναμοι να μπορούν να αντιμετωπίζουν τα δημοσιονομικά τους προβλήματα.
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: