Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

«Η ώρα των μεγάλων αποφάσεων για την Ευρώπη»

Ο Αντώνης Σαμαράς στη σύνοδο του ΕΛΚ


http://img.protothema.gr/1CE9C303CA01346BC5F3735615DD680E.jpg
Τη δημιουργία ενός ισχυρού τείχους προστασίας της Ευρώπης από τις επιθέσεις των κερδοσκόπων πρότεινε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντ. Σαμαράς μιλώντας σήμερα στη σύνοδο κορυφής του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες.

«Ο Ελληνικός λαός έχει υποβληθεί, ήδη, σε πολλές θυσίες, χωρίς να βλέπει αποτέλεσμα. Θυμίζω ότι η χώρα μας βρίσκεται σε ύφεση για τουλάχιστον 5 συνεχή χρόνια. Επομένως, οι λύσεις που θα επιλεγούν από εδώ και στο εξής πρέπει να οδηγήσουν σε ανάκαμψη της οικονομίας. Με τις απαραίτητες τροποποιήσεις του προγράμματος, τις οποίες, όπως γνωρίζετε, έχω ζητήσει και γραπτώς» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κύριος Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς στάθηκε ιδιαίτερα και στην ανάγκη να δημιουργηθεί έναισχυρό τείχος προστασίας στην Ευρώπη για τις επιθέσεις των κερδοσκόπων. «Δηλαδή, της δημιουργίας τέτοιων αποθεμάτων ρευστότητας, ώστε να ηρεμήσουν οι αγορές και να επιστρέψει η εμπιστοσύνη στο Ευρώ» διευκρίνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, που επισήμανε ότι παρόμοιες θέσεις υποστήριξαν και άλλοι συνάδελφοί του.

«Είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων για την Ευρώπη, με στόχο όχι μόνο τη σταθερότητα της Ευρωζώνης, αλλά και την ανάπτυξη και την ευημερία», ανέφερε σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Μασσαλία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργία αποθεμάτων ρευστότητας, ώστε να ηρεμήσουν οι αγορές και να επιστρέψει η εμπιστοσύνη στο ευρώ και επανέλαβε ότι οι πολιτικές μονομερούς λιτότητας, που στηρίζονται σε φορολογικές επιδρομές και οριζόντιες περικοπές, δεν βοηθούν σε μια εποχή βαθιάς ύφεσης.

Σημείωσε παράλληλα ότι η σταθερότητα του ευρώ απαιτεί στενότερη συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών και προγράμματα που συνδυάζουν τη δημοσιονομική πειθαρχία με την οικονομική ανάπτυξη.

«Η Ευρώπη, μέχρι στιγμής, αδυνατεί να βρει τις κατάλληλες λύσεις. Εδώ, ακόμα και ο Γάλλος Πρωθυπουργός Φ. Φιγιόν, είπε χτες στο Συνέδριο του ΕΛΚ ότι ήταν λάθος η απόφαση για τη συμμετοχή ιδιωτών στο ρίσκο των ομολόγων. Κάτι όμως που τελικά έγινε αναπόφευκτο μόνο για την Ελλάδα», παρατήρησε.

«Επομένως, οι λύσεις που θα επιλεγούν από εδώ και στο εξής πρέπει να οδηγήσουν σε ανάκαμψη της οικονομίας», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: