Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Εμμένει η ΝΔ στη θέση για διεξαγωγή εκλογών πριν το Πάσχα

Διαφορετικά χρονοδιαγράμματα


Ο Γιάννης Μιχελάκης
Ο Γιάννης Μιχελάκης (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα

Τη θέση της ΝΔ ότι δεν υπάρχει λόγος που να δικαιολογεί τη διεξαγωγή εκλογών μετά το Πάσχα, επανέλαβε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης. Το χρονοδιάγραμμα που θέτει η Νέα Δημοκρατία έρχεται σε αντίθεση με το αντίστοιχο χρονοδιάγραμμα της Ιπποκράτους, καθώς το ΠΑΣΟΚ προσανατολίζεται για εκλογή προέδρου στα τέλη Μαρτίου.

Το ζήτημα των εκλογών ενδέχεται, πάντως, να συζητηθεί στη συνάντηση που θα έχει την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

«Με βάση τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή δεν θεωρώ ότι υπάρχει λόγος να πάει πέραν των ημερομηνιών και προθεσμιών που έχουμε συζητήσει και έχουμε πει» δήλωσε στο Mega ο κ. Μιχελάκης, σημειώνοντας ότι ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών δεν μπορεί να τοποθετηθεί για μετά το Πάσχα.

Επέμεινε μάλιστα ότι το PSI και η νέα δανειακή σύμβαση παραμένουν οι στόχοι τους οποίους καλείται να υλοποιήσει η παρούσα κυβέρνηση.

Σε περίπτωση, ωστόσο, παράτασης των διαδικασιών για την διεξαγωγή των εκλογών, η ΝΔ θα τοποθετηθεί όταν αυτό συμβεί, σύμφωνα με τον κ. Μιχελάκη.

Την Τετάρτη, το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών μέχρι τις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι διαδικασίες θα αρχίσουν από το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου και αναμένεται να ολοκληρωθούν, το αργότερο, μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα.

Ειδικότερα, το διήμερο 3-4 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η προγραμματική Εθνική Συνδιάσκεψη, το διήμερο 10-11 θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο για την ανάδειξη των υποψηφιοτήτων για την προεδρία του Κινήματος και το διήμερο 17-18 θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου.

Είναι πιθανό, όμως, η εκλογή προέδρου να μετακινηθεί για μία ή δύο εβδομάδες, στην περίπτωση κατά την οποία δεν έχει εγκριθεί το PSI και δεν έχει ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: