Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Ο Γιώργος δεν... θα κάνει παρέλαση ως πρόεδρος αν πάει καλά η δανειακή σύμβαση









Ο Γιώργος δεν... θα κάνει παρέλαση ως πρόεδρος αν πάει καλά η δανειακή σύμβαση
Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, σε μια συνεδρίαση χωρίς αντιπαραθέσεις, επαναβεβαίωσε χθες ότι η εκλογή του νέου προέδρου θα γίνει τον Μάρτιο- πιθανότερη ημερομηνία η 18η και αν χρειαστεί επαναληπτική ψηφοφορία η 25η, ημέρα της εθνικής επετείου.

Ωστόσο, έβαλε και ένα… αστερίσκο: Την προϋπόθεση ότι θα έχουν καλυφθεί οι βασικές υποχρεώσεις για το PSI και τη δανειακή σύμβαση.

Με δεδομένο ότι η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ θα γίνει 2- 4 Μαρτίου και θα ακολουθήσει η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου το οποίο, όπως είπε ο Μ. Καρχιμάκης, «αξιολογεί όλα τα δεδομένα, οριστικοποιεί τις ημερομηνίες και κατατίθενται οι υποψηφιότητες», οδηγούμαστε σε επίσημο προεκλογικό αγώνα μιας εβδομάδας!

Διαδικασία fast truck, για να χρησιμοποιήσουμε το λεξιλόγιο της εποχής. Η εκλογή του νέου προέδρου, θα γίνει από τη βάση του κόμματος, ενώ το Συνέδριο θα συγκληθεί αργότερα, τον Ιούνιο. Χαρακτηριστική για όλα- όσα προαναφέραμε, ήταν η εισήγηση του Μιχάλη Καρχιμάκη, Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ: «Αν υποθέσουμε, την 29η Απριλίου ως ημερομηνία των εθνικών εκλογών και το γεγονός ότι απαιτούνται 25 ημέρες πριν για να προκηρυχθούν αυτές, δηλαδή αρχές Απριλίου, τότε θα μπορούσαμε να ορίσουμε την εκλογή ηγεσίας μέσα στον Μάρτιο.

Αμέσως μετά την λήξη της Εθνικής Συνδιάσκεψης, συνέρχεται το Εθνικό Συμβούλιο το οποίο αξιολογεί όλα τα δεδομένα, οριστικοποιεί τις ημερομηνίες και κατατίθενται οι υποψηφιότητες. Πρέπει λοιπόν, να ληφθούν υπόψη οι μεταβλητές παράμετροι σύμφωνα με την απόφασή μας στο Εθνικό Συμβούλιο, καθώς πρέπει να γνωρίζουμε περίπου τους χρόνους, πότε τελειώνει το PSI και πότε τελειώνει η δανειακή σύμβαση με την ψήφισή της από την Βουλή. Αφού λοιπόν έχουμε μια προσέγγιση ημερομηνιών, τότε μπορούμε άμεσα να βγάλουμε τα πιθανά χρονικά σενάρια.»

Δεν το συνηθίζουμε, αλλά αυτή τη φορά θα… ευλογήσουμε τα γένια μας. Προχθές Τρίτη, στο θέμα υπό τον τίτλο «Πότε θα πει «αντίο» ο Γιώργος Παπανδρέου», υπογραμμίζαμε: «Με δεδομένη και την εκτίμηση του Ευ. Βενιζέλου ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 29 Απριλίου, κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ θεωρούν σαν πιθανότερη ημερομηνία των εκλογών την 18η Μαρτίου και αν χρειαστεί δεύτερος γύρος, την 25η του μηνός, ημέρα εορτασμού της εθνικής επετείου.

 Στην ποδοσφαιρική διάλεκτο, θα λέγαμε ότι… ο Γιώργος δεν θα κάνει παρέλαση»…


Θέμης Δαγκλής
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: