Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Προβόπουλος: Είχα προειδοποιήσει πολλές φορές τον Παπανδρέου, αλλά δεν έπαιρνε μέτρα









Προβόπουλος: Είχα προειδοποιήσει πολλές φορές τον Παπανδρέου, αλλά δεν έπαιρνε μέτρα
Η πορεία προς την κρίση θα μπορούσε να είχε ανακοπεί αν τα προβλήματα είχαν αντιμετωπισθεί εγκαίρως, «πριν αφεθούν να λάβουν εκρηκτικές διαστάσεις», τόνισε, μιλώντας σε εκδήλωση του ΙΟΒΕ, ο διοικητής της ΤτΕ, Γ. Προβόπουλος.

Ο κ. Προβόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη υιοθέτησης μια οικονομικής πολιτικής που, «στηριζόμενη σε ευρείες κοινωνικές και πολιτικές συναινέσεις», θα σχεδιάσει, όπως είπε, τις αλλαγές που συνεπάγεται η απόφαση της παραμονής της χώρας στο ευρώ, αλλά και θα «αποβάλει τη μυωπική προσέγγιση που, προσηλωμένη στο σήμερα, παραβλέπει το αύριο και τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα του τόπου».

Παράλληλα, στηλίτευσε τις απόψεις εκείνες «που αρνούνται πεισματικά κάθε αλλαγή» και βαυκαλίζονται, όπως είπε, ότι η επιστροφή στο παρελθόν είναι όντως εφικτή.

«Όπως παλαιότερα έτσι και τώρα η στάση αυτή συγκρούεται μετωπικά με την πραγματικότητα και αγνοεί προκλητικά τις αντικειμενικές συνθήκες που - ανεξάρτητα από τη βούλησή μας καθορίζουν το περιβάλλον μέσα στο οποίο πορευόμαστε. Αν όμως αυτή τη φορά αγνοήσουμε και πάλι τις επιταγές της πραγματικότητας, η κατάληξη είναι δεδομένη: οικονομική και πολιτική απομόνωση της χώρας, αρχή μιας καταστροφικής πορείας που θα εξανεμίσει ότι έχουμε πετύχει στη μεταπολεμική ιστορία μας και θα μας πάει δεκαετίες πίσω», προειδοποίησε ο διοικητής της ΤτΕ.

Πηγή: naftemporiki।gr
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: