Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Πώς έφτασαν Βενιζέλος-Λοβέρδος στη συμφωνία

Ο ρόλος του Σκανδαλίδη στην προσέγγιση των δύο



Αιφνιδιασμό και αμηχανία προκάλεσε η κίνηση του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Ανδρέα Λοβέρδου να ανακοινώσουν την συμπόρευσή τους εν όψει των επικείμενων εσωκομματικών εκλογών. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση από πλευράς του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος βρίσκεται εκτός Ελλάδος, συγκεκριμένα στο Ισραήλ. Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στους δύο υπουργούς η πρωτοβουλία της προσεγγίσεις των δύο ανδρών ήταν του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκανδαλίδη. Την προηγούμενη Πέμπτη ο κ. Σκανδαλίδης κάλεσε τους δύο υπουργούς να συζητήσουν μεταξύ τους και να βρουν κοινό τόπο συνεννόησης.

Έτσι προέκυψε η απόφαση να μην κατέβει υποψήφιος ο ένας από τους δύο επικρατέστερους για την αρχηγία του κόμματος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους το απόγευμα της Τρίτης ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τον κ. Λοβέρδο για το ακριβές χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών που αφορούν στο PSI. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως ο χρόνος είναι ασφυκτικά περιορισμένος. Συζήτησαν για την πορεία της οικονομίας, για τη δανειακή σύμβαση και τα εσωκομματικά το ΠΑΣΟΚ. Μετά ακολούθησε η δήλωση του κ. Λοβέρδου ότι συντάσσεται στο πλευρό του υπουργού Οικονομικών. Συνεργάτες του υπουργού Υγείας επεσήμαιναν πως το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην δυσκολότερη στιγμή της ιστορίας του «και δεν μπορεί ο καθένας να κοιτά τον εαυτό του, αλλά το συμφέρον της χώρας». Έτσι ζητούμενο για τον κ. Λοβέρδο ήταν η ομαλότητα.

Ραγκούσης: «Δεν είμαι θετικός»

Την άγνοια του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας κ. Γιάννη Ραγκούση επιβεβαίωναν συνεργάτες του αναφορικά με την συνάντηση των δύο υπουργών. Ο κ. Ραγκούσης δέχτηκε τηλεφώνημα από τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Λοβέρδο. Στην συζήτηση που είχαν τους διαμήνυσε πως δεν βλέπει θετικά την πρωτοβουλία τους

Ενώ από το περιβάλλον του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη προκύπτει ότι επί του παρόντος ο υπουργός δεν θέλει να προβεί σε κανέναν σχολιασμό।
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: