Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Ο Παπουτσής και το «κοινωνικό ΠΑΣΟΚ» απέναντι στον Βενιζέλο









Ο Παπουτσής και το «κοινωνικό ΠΑΣΟΚ» απέναντι στον Βενιζέλο
Κοντεύει μήνας τώρα που οι Παπανδρεϊκοί και το «κοινωνικό ΠΑΣΟΚ», αντελήφθησαν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου αποχωρεί και άρχισαν να ψάχνονται.

Οι υποψηφιότητες που είχαν δημοσιοποιηθεί- Βενιζέλος, Λοβέρδος, Χρυσοχοΐδης, προέρχονταν όλες από την άλλη πλευρά της εσωκομματικής όχθης.

Είχαν εκδηλωθεί βεβαίως οι προθέσεις της Λούκας Κατσέλη και του Χάρη Καστανίδη, αλλά ο συγκεκριμένος πολιτικός χώρος εξακολουθούσε να ψάχνεται.

Από χθες, όταν έγινε γνωστή η συμφωνία Βενιζέλου- Λοβέρδου, το «ψάξιμο» εντός ωρών μετατράπηκε σε πυρετώδεις διαβουλεύσεις.

Το «κοινωνικό ΠΑΣΟΚ», αυτό που εξέφρασε αντιρρήσεις σχετικά με την πολιτική που ακολουθήθηκε για το Μνημόνιο, που συχνά λοιδορήθηκε από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου με δηλώσεις του είδους «όποιος μιλάει για ανάπτυξη έχει μεταφυσικές ανησυχίες», αναζητεί τον εκπρόσωπό του. Είναι λογικό.

Ο Βενιζέλος δεν είναι δυνατόν να διεκδικήσει μόνος του την Προεδρία. Προφανώς το γνωρίζει και ο ίδιος. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμα και για συνάντηση Λούκας- Καστανίδη- Παπουτσή.
Η πληροφορία αυτή, με την έννοια ότι συναντήθηκαν για να συμπτύξουν μέτωπο και κάποιος να διεκδικήσει την Προεδρία, δεν ευσταθεί. Συναντήθηκαν μαζί και με πολλούς άλλους, με θέμα την προετοιμασία του Γ. Παπανδρέου για την συνεδρίαση της ΚΟ που γίνεται αύριο.

Νωρίτερα, το μεσημέρι, η Λούκα είχε συναντήσεις με βουλευτές.

Ο Καστανίδης εκτιμά ότι Βενιζέλος και Λοβέρδος συνένωσαν τις δυνάμεις τους για να συνεχιστεί η πολιτική που ακολουθείται σήμερα. Και ο Παπουτσής…

Ο Παπουτσής δέχεται πλέον ισχυρότατες πιέσεις για να θέσει υποψηφιότητα απέναντι στον Βενιζέλο. Ο ίδιος, προσφάτως είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο. Από χθες όμως, όταν και άρχισαν να πληθαίνουν οι παραινέσεις, στενοί του συνεργάτες τονίζουν ότι είναι η πρώτη φορά που το σκέφτεται σοβαρά.

Και αν υπάρξουν (οι απαιτούμενες από το καταστατικό) εκατό υπογραφές μελών του Εθνικού Συμβουλίου υπέρ της υποψηφιότητάς του, δύσκολα θα αρνηθεί.

Για να γνωρίζετε: Οι 100 υπογραφές, πείτε ότι υπάρχουν κιόλας…
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: