Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Με το βλέμμα στην αλλαγή ηγεσίας συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Πιέζουν οι εξελίξεις


(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Η αλλαγή του χρονοδιαγράμματος για την εκλογή νέας ηγεσίας είναι το θέμα που αναμένεται να επικρατήσει στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ το απόγευμα (16:30) της Πέμπτης. Πολλά είναι τα στελέχη που ζητούν από τον Γ.Παπανδρέου να επισπεύσει τις διαδικασίας, δεδομένου ότι η χώρα βρίσκεται κοντά στις εθνικές εκλογές.

Ένα άλλο ζήτημα που αναμένεται να συζητηθεί την Πέμπτη από τα στελέχη του Κινήματος είναι η ιδεολογική πλατφόρμα για το μέλλον του κόμματος που θα παρουσιάσει ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Στην εκδήλωση του κ. Λοβέρδου, που έχει προγραμματιστεί για τις 12.30 σε αίθουσα του ΕΒΕΑ, αναμένεται να παραστεί και ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Το κείμενο θέσεων του Ανδρέα Λοβέρδου έχει τίτλο «Νέα Ελληνική Ανόρθωση».

Η συζήτηση για επίσπευση των διαδικασιών εκλογής νέου προέδρου άνοιξε μετά τις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών, καθώς διά στόματος κυβερνητικού εκπροσώπου ο δρόμος για τις εθνικές εκλογές θα ανοίξει αμέσως μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων.

Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος -πιθανότατα ο μοναδικός υποψήφιος- έχει διαμηνύσει στους στενούς συνεργάτες του και στους βουλευτές ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να μπει άμεσα σε φάση προετοιμασίας για τις βουλευτικές εκλογές.

Σε περίπτωση που το αίτημα για επιτάχυνση της διαδικασίας γίνει αποδεκτό, τότε ενδεχομένως το Εθνικό Συμβούλιο να συνέλθει εκτάκτως το Σαββατοκύριακο για να καθορίσει τη σειρά και τον χρόνο των διαδικασιών.

Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ αναμένεται, επίσης, να απασχολήσει και η νέα κοινοβουλευτική πραγματικότητα, μετά τη διαγραφή των 22 βουλευτών που καταψήφισαν τη νέα δανειακή σύμβαση, που είχε ως συνέπεια την απώλεια της απόλυτης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και το ενδεχόμενο δημιουργίας νέων πολιτικών σχημάτων από τους διαγραμμένους βουλευτές.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: