Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Ακύρωση των διαγραφών στο ΠΑΣΟΚ και νέο ηγέτη βάσει καταστατικού ζητά ο Παπουτσής









Ακύρωση των διαγραφών στο ΠΑΣΟΚ και νέο ηγέτη βάσει καταστατικού ζητά ο Παπουτσής
Να επανεξεταστεί η απόφαση διαγραφής των βουλευτών που δεν ψήφισαν το Μνημόνιο ζητάει εμμέσως πλην σαφώς ο Χρήστος Παπουτσής, τονίζοντας ότι αρνείται το ακρωτηριασμένο ΠΑΣΟΚ και προσθέτοντας ότι στην παρούσα συγκυρία το κόμμα έχει ανάγκη όλους τους βουλευτές του.

Ταυτοχρόνως, απαντώντας σε όσους ζητούν επίσπευσης των διαδικασιών εκλογής νέου Προέδρου και δη όχι από τη βάση, υπογραμμίζει ότι η παράταξη πρέπει να εκφραστεί και αν επιλέξει το νέο ηγέτη με τις διαδικασίες που ορίζονται από το καταστατικό.

Είναι η πρώτη φορά που ο Χρήστος Παπουτσής σε αυτή τη χρονική περίοδο παίρνει θέση για τα εσωκομματικά, γεγονός που από κάποιους ερμηνεύεται και ως προάγγελος πιθανής υποψηφιότητας.

Η πλήρης δήλωση έχει ως εξής:

«Το ζήτημα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ δεν είναι απλά θέμα διαδικασιών και προσώπων। Ούτε είναι θέμα διακανονισμών κορυφής. Είναι ένα θέμα βαθειά ιδεολογικό και πολιτικό και αφορά το σύνολο των μελών και των φίλων του Κινήματος. Είναι, δηλαδή, θέμα της παράταξης, η οποία πρέπει να εκφρασθεί και να επιλέξει το νέο ηγέτη, με τις διαδικασίες που ορίζονται από το Καταστατικό μας. Επιπλέον, η δύναμη του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στον κοινό αγώνα όλων όσων πιστεύουν στην αξία της οργανωμένης πολιτικής δράσης και στο σεβασμό στις κοινωνικές δυνάμεις που μας έφεραν στην εξουσία Συνεχίζοντας να αγωνίζομαι για την πολιτική ενότητα και το ιδεολογικό πλαίσιο του Κινήματος στη σύγχρονη εποχή , αρνούμαι να αποδεχθώ τη θεωρία του ακρωτηριασμένου ΠΑΣΟΚ που εμφανίζεται ως πραγματικότητα. Στην εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία για τη χώρα και το λαό, το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη όλα τα στελέχη του, όλους τους βουλευτές του, στην πρώτη γραμμή του αγώνα».
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: