Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Καμία δέσμευση από το ΛΑΟΣ για το δεύτερο πακέτο

«Δεν μας αφορά, δεν είμαστε στην κυβέρνηση»

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης κατά τη συζήτηση του δεύτερου πακέτου στη Βουλή την Κυριακή
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης κατά τη συζήτηση του δεύτερου πακέτου στη Βουλή την Κυριακή (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Δεν προτίθεται να δεσμευτεί για το δεύτερο πακέτο της Ελλάδας ο ΛΑΟΣ, δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος Κυριάκος Βελόπουλος σχολιάζοντας αναφορά του Reuters πως η γερμανική κυβέρνηση ζητά δέσμευση και από την Καλλιρόης.

Πηγή από τον γερμανικό κυβερνητικό συνασπισμό δήλωσε νωρίτερα ότι η ευρωζώνη επιθυμεί δέσμευση και από το ΛΑΟΣ ότι θα στηρίξει τα νέα μέτρα που ψήφισε αυτή την εβδομάδα η Βουλή μετά τις εκλογές του Απριλίου.

«Δεν γίνεται. Πολύ χλωμό να γίνει» σχολίασε ο Κ.Βελόπουλος στο πρακτορείο την Πέμπτη.

Το ίδιο ανέφερε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, λέγοντας πως «δεν υπάρχει περίπτωση, δεν μας αφορά, δεν είμαστε πια στην κυβέρνηση».

Ευχαριστήριες επιστολές Καρατζαφέρη σε ευρωβουλευτές


Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης έστειλε την Πέμπτη ευχαριστήρια επιστολή στους προέδρους των πολιτικών Ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «για τις ορθές και ρεαλιστικές τοποθετήσεις τους στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε ότι αφορά στο κρίσιμο ελληνικό πρόβλημα», όπως ανέφερε ανακοίνωση του κόμματος.

Ο Γ.Καρατζαφέρης αναφέρει ότι οι πρόεδροι των πολιτικών ομάδων του «κατανόησαν πλήρως τις επισημάνσεις του στην επιστολή που είχε αποστείλει στις 31 Ιανουαρίου και την επίδραση των κακών χειρισμών ορισμένων ηγεσιών στο κοινό μέλλον όλων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και σημειώνει την «ανάγκη διαφύλαξης της συνοχής και του αμοιβαίου σεβασμού των κρατών- μελών της ΕΕ, στη βάση και την κορυφή» την στιγμή που «ο ελληνικός λαός έχει επιδείξει τεράστια υπομονή και έχει υποστεί τεράστιες θυσίες, φτάνοντας πλέον στα όρια των αντοχών του».

Επίσης, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο στην οποία προτείνει «την άμεση ανάληψη πρωτοβουλίας από τη Βουλή των Ελλήνων προκειμένου να συναντηθούν οι Ομάδες Φιλίας της Βουλής των Ελλήνων τόσο με τα Κοινοβούλια των χωρών της Ευρωζώνης που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση όπως η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Μάλτα».

Παράλληλα προτείνει την ίδια πρωτοβουλία με τα Κοινοβούλια «προσφάτως ενταχθεισών χωρών στην Ευρωζώνη, όπως η Σλοβενία, η Σλοβακία, η Εσθονία, που εμφανίζονται, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, να είναι επιφυλακτικές στην προοπτική μιας πιο ισορροπημένης λύσης στο πρόβλημα της Ευρωζώνης».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: