Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Με «συγκοινωνιακά και περιβαλλοντικά κριτήρια» το άνοιγμα των ταξί

Στα χέρια της τρόικας το σχέδιο νόμου


(Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Τη διαβεβαίωση ότι η απελευθέρωση της αγοράς των ταξί θα γίνει «σύμφωνα με ό,τι έχουμε πει, δηλαδή με την εφαρμογή συγκοινωνιακών και περιβαλλοντικών κριτηρίων» εξέφρασε ο υπουργός Υποδομών, Μάκης Βορίδης.

Εξήγησε πως στο σχέδιο νόμου έχει επαναληφθεί η διατύπωση που υπάρχει στην πέμπτη επικαιροποίηση του μνημονίου και στο νέο οικονομικό πρόγραμμα με μία μόνο μεταβολή ως προς το χρόνο εκτελέσεως της συγκεκριμένης απόφασης.

Ο υπουργός, πάντως, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν κάποιες αλλαγές, δεδομένου ότι το σχέδιο νόμου έχει σταλεί στην τρόικα, προκειμένου να διατυπώσει τις παρατηρήσεις της και στη συνέχεια να διαμορφωθεί το τελικό σχέδιο.

Πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσει δημόσιος διάλογος και διαβούλευση με το συνδικάτο και τα κόμματα, έτσι ώστε όταν έρθει στη Βουλή να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση.

Τέλος ο κ.Βορίδης ανέφερε ως προς το θέμα των νέων αδειών ότι το νέο μνημόνιο κάνει μία αναφορά στα θέματα του αριθμού τους και του αριθμού των εδρών «σύμφωνα όμως με τις καλύτερες διεθνείς πρακτικές».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: