Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Θέμα της Ελλάδας η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, λέει ο Π.Καψής...




Είναι θέμα της Ελλάδας το πότε θα πάει σε εκλογές, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής, μετά τις διαδοχικές συναντήσεις του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά. Tονίζει ότι η Ελλάδα περιμένει το πράσινο φως από τη...

συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα για να ξεκινήσει το PSI.



Μιλώντας στους δημοσιογράφους, αμέσως μετά τις επαφές του πρωθυπουργού με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δήλωσε ότι έχουν ικανοποιηθεί όλες οι προϋποθέσεις για το νέο οικονομικό πρόγραμμα και «προσδοκούμε ότι τη Δευτέρα στο Eurogroup το θέμα θα κλείσει».

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε νωρίτερα τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά για τις συνεχιζόμενες επαφές με τους Ευρωπαίους εταίρους σχετικά με το νέο οικονομικό πρόγραμμα, τη δανειακή σύμβαση και το PSI, εν όψει και της συνεδρίασης του Eurogroup που θα γίνει τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Σαμαράς διαμηνύει πως σε όσες θυσίες μπορούσαν να υποβληθούν οι Έλληνες υποβλήθηκαν και πως ό,τι ήταν να κάνουν το έκαναν. Σε ό,τι αφορά τον μηχανισμό επιτήρησης για την εξυπηρέτηση του χρέους, η εικόνα της ΝΔ είναι ότι δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.

Το πρωί ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, είχε συναντήσεις με τους Γ.Καρατζαφέρη και Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ αύριο, Παρασκευή θα δει τον Φώτη Κουβέλη.

Από την πλευρά του, ο ΛΑΟΣ διαμηνύει ότι δεν προτίθεται να δεσμευτεί για το δεύτερο πακέτο της Ελλάδας, σύμφωνα με δηλώσεις του βουλευτή του κόμματος Κυριάκου Βελόπουλου, σχολιάζοντας αναφορά του Reuters πως η γερμανική κυβέρνηση ζητά δέσμευση και από την Καλλιρόης. «Δεν γίνεται. Πολύ χλωμό να γίνει» σχολίασε ο Κ.Βελόπουλος. Το ίδιο ανέφερε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, λέγοντας πως «δεν υπάρχει περίπτωση, δεν μας αφορά, δεν είμαστε πια στην κυβέρνηση»...
NEA.


Δεν υπάρχουν σχόλια: