Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Θέμα της Ελλάδας η ημερομηνία των εκλογών, διαμηνύει η κυβέρνηση

Με το βλέμμα στο Eurogroup της Δευτέρας

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος
Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Είναι θέμα της Ελλάδας το πότε θα πάει σε εκλογές, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής, μετά τις διαδοχικές συναντήσεις του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέρριψε τις παρεμβάσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Β.Σόιμπλε, σχετικά με το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών στην Ελλάδα.

«Η συζήτηση για το λογαριασμό δεν έχει ολοκληρωθεί... δεν έχω τίποτα να απαντήσω στον κ.Σόιμπλε, είναι απόλυτα δικό μας θέμα το πότε θα κάνουμε εκλογές» τόνισε.

Είπε ακόμη ότι η ελληνική κυβέρνηση αναμένει να ξεκινήσει η διαδικασία ανταλλαγής του χρέους μετά τη Δευτέρα, οπότε και αναμένεται να λάβει τη σχετική έγκριση από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης.

«Προσδοκούμε τη Δευτέρα να πάρουμε το πράσινο φως για να ξεκινήσει το PSI» είπε, τονίζοντας ότι έχουν ικανοποιηθεί όλες οι προϋποθέσεις για το νέο οικονομικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τον κ.Καψή, ανοιχτό παραμένει το θέμα του ειδικού λογαριασμού που απαιτούν διάφορες χώρες για να καταβάλλονται εκεί τα ποσά των δανείων διάσωσης που προορίζονται για την αποπληρωμή των ιδιωτών δανειστών της Ελλάδας.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε νωρίτερα τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά για τις συνεχιζόμενες επαφές με τους Ευρωπαίους εταίρους σχετικά με το νέο οικονομικό πρόγραμμα, τη δανειακή σύμβαση και το PSI, εν όψει και της συνεδρίασης του Eurogroup που θα γίνει τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Σαμαράς διαμηνύει πως σε όσες θυσίες μπορούσαν να υποβληθούν οι Έλληνες υποβλήθηκαν και πως ό,τι ήταν να κάνουν το έκαναν. Σε ό,τι αφορά τον μηχανισμό επιτήρησης για την εξυπηρέτηση του χρέους, η εικόνα της ΝΔ είναι ότι δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.

Το πρωί ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, είχε συναντήσεις με τους Γ.Καρατζαφέρη και Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ αύριο, Παρασκευή θα δει τον Φώτη Κουβέλη.

Από την πλευρά του, ο ΛΑΟΣ διαμηνύει ότι δεν προτίθεται να δεσμευτεί για το δεύτερο πακέτο της Ελλάδας, σύμφωνα με δηλώσεις του βουλευτή του κόμματος Κυριάκου Βελόπουλου, σχολιάζοντας αναφορά του Reuters πως η γερμανική κυβέρνηση ζητά δέσμευση και από την Καλλιρόης. «Δεν γίνεται. Πολύ χλωμό να γίνει» σχολίασε ο Κ.Βελόπουλος. Το ίδιο ανέφερε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, λέγοντας πως «δεν υπάρχει περίπτωση, δεν μας αφορά, δεν είμαστε πια στην κυβέρνηση».


Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: